Alertă meteo de ultimă oră! Cod galben de ceață!

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 09:02
Alertă meteo de ultimă oră! Cod galben de ceață!
Alertă meteo ANM Cod galben de ceață

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o atenționare de vânt puternic pentru mai multe județe. Codul a intrat în vigoare la ora 8:10 și este valabil până la ora 11:00. Județele afectate de cod galben sunt: Harghita, Suceava, Bacău, Vrancea, Botoșani, Neamț, Galați, Iași și Sibiu.

Se vor semnala intensificări ale vântului, care vor atinge la rafală 60-70 kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată pe creste. Polițiștii rutieri anunță că vizibilitatea va scădea sub 50 de metri pe mai multe drumuri din 9 județe, iar din cauza ceții este recomandată atenție maximă.

Alertă meteo ANM! Cod galben de ceață

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la această oră se circulă îngreunat, condițiile de ceață deasă au redus vizibilitatea în trafic pe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Brăila, Constanța, Iași, Ialomița, Harghita și Vrancea. De asemenea, pentru a circula în siguranță și pentru a evita accidentele, polițiștii rutieri recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită, să adapteze viteza la condițiile meteo și să păstreze în mers distanța potrivit de mare față de automobilul din față.

Alertă meteo de ultimă oră! Cod galben de ceață!
Codul a intrat în vigoare la ora 8.10 și este valabil până la ora 11:00

Autostrada București-Constanța este în ceață densă. Traficul rutier se desfășoară în condiții dificile pe Autostrada Soarelui, unde vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. Polițiștii recomandă șoferilor să conducă prudent, să mărească distanța de siguranță față de automobilele din față și să nu facă manevre periculoase. Condițiile de ceață densă se manifestă mai ales pe tronsonul dintre Fetești și Constanța.

Alertă meteo de ultimă oră! Cod galben de ceață!
Județele afectate de cod galben sunt: Harghita, Suceava, Bacău, Vrancea, Botoșani, Neamț, Galațim, Iași și Sibiu

De asemenea, ANM a emis o atenționare de vânt puternic pentru localitățile din județele Arad și Bihor. Până la ora 11:00 se anunță intensificări semnificative ale vântului, cu viteze ce vor ajunge la rafală la 55-65 de kilometri pe oră, iar în zona de munte vor atinge chiar și 75-85 kilometri pe oră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×