Alertă meteo ANM: cod galben de ninsoare, până pe 13 februarie! Care sunt zonele afectate

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 12:05
Alertă meteo ANM: cod galben de ninsoare, până pe 13 februarie! Care sunt zonele afectate GALERIE FOTO
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsoare

Meteorologii avertizează că vremea se va răci, iar începând de luni seară se vor întoarce ploile și ninsorile în majoritatea zonelor țării. Pentru 24 de județe, meteorologii au emis avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona montană. Și în București vremea se va răci, iar de marți seară va ninge.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni seară și până miercuri la ora 10.00 vor fi precipitații și intensificări temporare ale vântului. În majoritatea zonelor țării vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune zăpada.

Cod galben de ninsoare și viscol, anunță ANM

Se vor acumula cantități de apă cuprinse între 10 și 20 de l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Avertizarea cod galben vizează județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea și Buzău.

Vântul va bate la munte cu 90 de km/h

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

24 de judete se vor afla sub avertizarea cod galben de ninsoare

Avertizarea cod galben de ninsoare este valabilă în intervalul 11 februarie, ora 22 și 13 februarie, ora 02. În intervalul acesta de timp, se vpr semnala ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană!

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×