Alertă în Saturn! Au intervenit salvamarii și echipajul SMURD cu un elicopter. Ce s-a întâmplat pe plajă

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 11:46
Alertă în Saturn! Au intervenit salvamarii și echipajul SMURD cu un elicopter. Ce s-a întâmplat pe plajă GALERIE FOTO
Un bărbat s-a înecat în mare în Saturn. Sursa foto: ziare.com

Un bărbat s-a înecat în mare, în Saturn! O tragedie a avut loc în urmă cu scurt timp pe plaja din Saturn, acolo unde medicii chemați de urgență au încercat să resusciteze un bărbat care s-a aventurat prea mult în apele mării. Salvamarii au arborat steagul roșu încă de ieri, de când s-a stricat vremea pe litoral, iar valurile mării erau periculos de mari pentru turiști.

Un bărbat s-a înecat în mare, în Saturn

Cu toate acestea, un bărbat de 54 de ani a ignorat semnalele salvamarilor și s-a aventurat în apa învolburată a mării. Acesta a înotat cât a putut, însă mai mulți oameni au chemat salvamarii atunci când bărbatul a dispărut sub ape. Salvatorii au intrat imediat în apă și au început căutările. L-au găsit după câteva minte pe bărbat și l-au adus la mal.

Turistul se afla în stop cardio-respirator, iar savamarii i-au acordat primul ajutor. În același timp, a fost apeată și ambulanța, prin serviciul uni de urgență 112. Un echipaj SMURD a sosit pe plaja din Saturn, iar manevrele de resuscitare au fost începute imediat.

Un bărbat s-a înecat în mare în Saturn
Un bărbat s-a înecat în mare în Saturn

Steagul roșu era arborat de salvamari

„Persoanei i se aplică protocolul de resuscitare. Intervin paramedicii de la punctul de prim ajutor Saturn, echipajul medical SMURD în sprijin un echipaj SAJ și elicopterul SMURD”, potriviti ISU Constanța, citează Ziua de Constanța. Salvatorii l-au resuscitat minute în șir, însă, din păcate, bărbatul a murit.

Turistul avea 54 de ani și venise la mare din Buzău pentru a petrece câteva zile de vacanță. Totul a luat însă o turnură dezastruoasă atunci când s-a aventurat în apele mării, deși salvamarii au arborat steagul roșu. Steagul roșu

„Când este arborat steagul roşu, lumea nu are voie deloc în apă. Este interzis pentru că sunt curenţi puternici, valuri mari, sau poate chiar invazii de meduze. Steagul galben ne arată că marea este mai liniştită, dar intrarea în apă este recomandată doar celor ce ştiu foarte bine să înoate. Turiştii nu prea ascultă de sfaturi, alţii nu ştiu de aceste reguli. Mergem la ei, le explicăm şi încercăm să-i convingem. Am avut cazuri multe, mergem după ei în larg, nu au nici o treabă. În general, oamenii în vârstă se aventurează la apă adâncă”, a declarat, pentru „Replica”, Vlad, un salvamar din zona Palm Beach, Mamaia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×