Alertă în PNL! Senatorul Vergil Chițac, suspect de coronavirus. Reacția liberalului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 11:07
Alertă în PNL! Senatorul Vergil Chițac, suspect de coronavirus. Reacția liberalului GALERIE FOTO
Senatorul Vergil Chitac ar putea avea coronavirus. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Alertă în PNL! Senatorul PNL Vergil Chițac, candidat la Primăria Constanța, este suspect de coronavirus, anunță Antena3. El a fost într-o delegație cu două persoane care la rândul lor sunt suspectate de COVID-19.


UPDATE /Senatorul PNL Vergil Chiţac  a anunţat că nu ştie de unde au tras concluzia colegii săi din Parlament că este infectat, după ce a spus că nu poate participa la votul de învestire a Guvernului Cîţu. Chiţac afirmă că este răcit şi ia deja tratament de două zile, însă, pentru a elimina orice suspiciune, a cerut să fie testat.

“Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o aşa-zisă infectare a mea cu coronavirus. Informaţia vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîţu.

Este adevărat că ieri am anunţat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală şi voi rămâne acasă. Totuşi, nu ştiu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de coronavirus şi au făcut public acest lucru”, a scris Chiţac pe Facebook.

Senatorul liberal a anunţat şi că a certu să fie testat. 

”Menţionez că sunt sub medicaţie de două zile şi nu am simptome de coronavirus. Totuşi, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test şi vă voi ţine la curent”, a mai transmis Vergil Chiţac pe pagina sa de Facebook.


Alertă în PNL!

Senatorul a decis să se autoizoleze la domiciliu. Vergil Chițac este un ofițer de marină retras și politician român. Până la începutul anului 2016 a fost rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

În anul 2016 s-a retras din Marină cu grad de amiral, după care s-a înscris în Partidul Național Liberal și a candidat la funcția de primar al Constanței la alegerile locale. Nu a avut câștig de cauză atunci.

Vergil Chițac, suspect de coronavirus

În decembrie 2016, a fost primul în lista de Senat a aceluiași partid pentru alegerile legislative, și a fost ales senator de Constanța.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în 28 ianuarie 2016 decretul privind trecerea în rezervă a contraamiralului de flotilă cu o stea, Vergil Chițac, începând cu 1 februarie 2016. De remarcat că Vergil Chițac nu a făcut politică până în aprilie 2016.

În perioada 1986-1987, amiralul(r) Vergil Chițac a efectuat un stagiu la bordul unor nave dragoare din compunerea Marinei Militare Române. Începând cu 1986, a devenit Asistent Universitar Ing., funcție pe care a ocupat-o până în anul 1990, când a fost numit Șef Lucrări Universitar Ing.

Între 2000-2009 a fost de Conferențiar Universitar Dr. Ing în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, iar apoi a devenit Profesor Universitar Dr. Ing (din 2009).

A fost Decanul Facultății de Marină Civilă între anii 2000-2001 și 2003-2004, Prorector pentru Învățământ (2004-2010), iar din 2010 până în 2016 a ocupat funcția de rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Vergil Chițac a fost ales pentru al doilea mandat de Rector cu 93% din voturi. Ca rector a administrat un patrimoniu de 100 milioane de euro și a dat bun de plată pentru 60 milioane de euro. Nu au fost semnalate nereguli în gestiunea acestui patrimoniu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×