Alertă falsă cu bombă! Pirotehniști și zeci de polițiști au mers de urgență într-o rafinărie din Ploiești

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 10:38
Alertă falsă cu bombă! Pirotehniști și zeci de polițiști au mers de urgență într-o rafinărie din Ploiești GALERIE FOTO
Alerta cu bombă de la Ploiești a fost una falsă. Sursa foto - facebook

Alertă falsă cu bombă! Un apel primit la numărul de urgență, 112 a pus pe jar autorităţile din Ploieşti.  Mai exact, un bărbat a anunţat că una dintre rafinăriile aflate la marginea oraşului poate sări în aer în orice moment.

Alertă falsă cu bombă!

Așa cum era de așteptat, în scurt timp echipajele de urgenţă au ajuns în zona şi au fost luate măsuri de siguranţă.

O echipă pirotehnică, dar şi nu mai puțin de 60 de poliţişti au început căutările. După cercetări minuțioase s-a ajuns la concluzia că, din fericire este vorba de o alarmă falsă.

Pirotehniști și zeci de polițiști au mers de urgență într-o rafinărie din Ploiești

Mai mult de atât, la nici jumatate de oră de la apelul primit oamenii legii au reuşit să dea de urma celui care a alarmat fără motiv autorităţile.

Este vorba de un bărbat de 59 de ani pe care anchetatorii l-au gasit chiar în apropiere de rafinărie.

Acesta va fi cercetat cel mai probabil de DIICOT, pentru că acuzaţiile ce îl vizează sunt prevăzute în legea de prevenire şi combatere a terorismului.

Și poliţiştii din Vâlcea au anunţat că a fost identificat un tânăr de 18 ani, bănuit de apelare abuzivă la 112 în cazul alertei cu bombă de la mall. 3.000 de persoane din ambele mall-uri din Râmnicu Vâlcea au fost evacuate de urgență. Și în acest caz, alerta s-a dovedit a fi una falsă

”În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vâlceni a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Dăeşti, bănuit că ar fi apelat abuziv la 112 şi a sesizat că în centrul comercial nou a fost amplasată o bombă”, a transmis Poliţia Judeţeană Vâlcea.

Instituţia a anunţat că în jurul orei 19.00, a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul că în mall-ul nou din municipiul Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă. Poliţişti, jandarmi şi forţe S.R.I. s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×