ALERTĂ! Doi urși au fost văzuți în zone pline de oameni la Predeal! Mesaj de la autorități pentru turiști

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 14:30
ALERTĂ! Doi urși au fost văzuți în zone pline de oameni la Predeal! Mesaj de la autorități pentru turiști GALERIE FOTO
Urși au fost văzuți în zone pline de oameni. Sursa foto - facebook

Alertă la Predeal acolo unde doi urși au fost văzuți în zone pline de oameni! Autoritățile nu au stat deloc pe gânduri și au trimis deja două mesaje Ro-Alert.

Doi urși au fost văzuți în zone pline de oameni la Predeal!

Acestea au fost emise la interval de câteva minute. Oamenii legii au avertizat pe toată lumea privind prezenţa a doi urși, unul pe Pârtia Clăbucet și unul în zona unui hotel, în Predeal

Chiar un turist a fost cel care a surprins imaginile cu un urs în timp ce acesta se rostogolea pe pârtie și se juca prin zăpadă.

Mesaj de la autorități pentru turiști

De asemenea, pe filmare se văd și alți turiști care se aflau pe schiuri, iar la baza pârtiei erau sute de adulți și copii.

Animalul s-a speriat când a văzut turiștii pe schiuri venind spre el și a fugit în pădure, lângă pârtie.

Un mesaj Ro-Alert a fost transmis pentru ca oamenii să fie avertizați că a fost văzut un urs pe pârtia Clăbucet, din Predeal.

La puțin timp distanță, reprezentanții ISU Brașov au declarat că a fost emis un alt mesaj Ro-Alert pentru a semnala prezența unui urs în zona unui hotel din Predeal.

În mod evident, și aici sunt prezenți sunt turiști, însă nu se știe cu exactitate numărul lor. Turiștii și localnicii sunt sfătuiți să nu se apropie de urs și mai ales să nu încerce să hrănească animalul care poate deveni extrem de periculos.

„Iniţial a fost direcţionată o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Predeal care a îndepărtat ursul din zonă, până la aproximativ 500 de metri depărtare de locul de îmbarcare pentru teleschi. Ulterior au mai fost direcţionate încă două patrule”, au precizat reprezentanţii Jandarmeiri Braşov.

În prezent în zona pârtiei Clăbucet se află trei patrule de jandarmerie, cu nouă jandarmi în total, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov transmite mesaje RO-Alert din oră în oră.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×