Alertă de Cod Roșu în Regatul Unit, după ce insulele britanice au fost lovite de furtuna Dennis. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 17:10
Alertă de Cod Roșu în Regatul Unit, după ce insulele britanice au fost lovite de furtuna Dennis. Video
Alertă de Cod Roșu în Regatul Unit, după ce insulele britanice au fost lovite de furtuna Dennis *foto: twitter Jack Russell

Este alertă de Cod Roșu în Țara Galilor, după ce în această duminică insulele britanice au fost lovite de furtuna Dennis. Sute de avioane au fost ținute la sol din cauza fenomenelor meteo, în timp ce serviciile medicale au transmis un avertisment de „pericol de moarte”, arată BBC și Agerpres.

Alertă de Cod Roșu în Marea Britanie, din cauza furtunii Dennis

În dimineața de duminică au avut loc peste 300 de alerte de inundații, din care 200 în Anglia, 70 în Țara Galilor și 40 de avertizări în Scoția, unde doi oameni au fost salvați dintr-o mașină care a fost luată de apă de pe șosea în apropiere de orașul Newcastleson.

În sudul Țării Galilor, la Aberdaron, vântul a suflat cu o viteză de 145 de km/h, amintind de furtunile care au atins în urmă cu câteva zile și Islanda, acolo unde rafalele au atins chiar 200 de km.

La barajul Cray Reservoir, din sudul Ţării Galilor, s-au înregistrat ploi de 132,8 mm între sâmbătă şi duminică dimineaţă, echivalentul unei întregi luni de precipitaţii în această regiune, mai arată sursele citate.

Alerta de cod roşu vizează „condiţii meteo periculoase”, implicând „pericol de moarte”, perturbări ale aprovizionării cu electricitate şi daune aduse infrastructurii. Institutul meteorologic britanic (Met Office) a declarat cod roşu de furtună pentru sudul Ţării Galilor, cel mai ridicat nivel de alertă, ca urmare a ploilor abundente provocate de furtuna Dennis, fiind primul de acest acest gen emis din decembrie 2015.

Transportul a fost paralizat în Marea Britanie din cauza furtunii Dennis

Traficul a fost extrem de afectat din cauza condițiilor meteo. Astfel, transportul feroviar şi-a suspendat liniile în sudul Ţării Galilor, dar și în zone din Scoția și Anglia, arată National Rail.

 

Însă poate cel mai afectat a fost traficul aerian. Peste 170 de zboruri au fost anulate duminică dimineața, afectând cel puțin 25.000 de pasageri. Furtuna a întrerupt zborurile pe aeroporturile din Edinburgh, Glasgow, Newcastle, Southend, Stansted, Heathrow și Gatwick.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×