Alertă de atentat terorist la Târgul de Crăciun din București? S-au luat măsuri

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 12:45
Alertă de atentat terorist la Târgul de Crăciun din București? S-au luat măsuri GALERIE FOTO
Alertă de atentat terorist la Târgul de Crăciun din București? S-au luat măsuri

Autoritățile din România au luat măsuri de securitate fără precedent după sâgerosul atac terorist de la Strasbourg, Franța! În acest weekend zona Târgului de Crăciun din București a fost împânzită de dispozitive antitero. Mai mult, pirotehniștii au verificat mașinile parcate în apropierea căsuțelor de lemn instațate în Piața Constituției. Reprezentanții serviciilor de securitate au venit și cu explicație!

Vă reamintim că ieri a fost descoperită o înregistrare video în care erau imagini de la depunerea unui jurământ de credinţă faţă de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) pe un stick USB ce îi aparţinea lui Cherif Chekatt, autorul atentatului din 11 decembrie asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg, relatează AFP.

Alertă de atentat terorist la Târgul de Crăciun din București?!

Serviciile de securitate din România au declarat că zonele aglomerate de sărbători pot deveni ţinte ale teroriştilor. Astfel, ieri au fost montate 25 de sisteme de blocare a autoturismelor de jur împrejurul Pieţei Constituţiei, una dintre cele mai aglomerate zone de sărbători din Capitală. Mai mult, Bulevardul Libertăţii a fost închis. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu bulevardul Unirii, unde există riscul că în cazul unor eventuale atacuri cu maşini, mulţimea aflată la târgul de Crăciun să fie în pericol, relatează reporterii de la Antena 1.

În cadrul unui interviu, un oficial a declarat că dispozitivele de blocare a accesului vor fi folosite intens în special în zonele aglomerate. În plus, astfel de dispozitive sunt folosite la nivelul Uniunii Europene ca să fie redus riscul unor atacuri teroriste. Practic, în cazul unui atac cu mașina în mulțimea de oameni prezentă la un târg, autoturismul nu va putea să înainteze datorită acestui dispozitiv.

Jandarmi care montează  sisteme de blocare a autoturismelor în jurul Pieței Constituției

Conform sursei citată mai sus, tot ieri, angajații de la serviciul pirotehnic au verificat autoturismele parcate în apropierea Târgului de Crăciun din București. Este o măsură suplimentară luată în această perioadă a faimosului târg. Ssute de mii de oameni sunt aşteptaţi să treacă în această perioadă prin Piaţa Constituţiei din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×