ALERTĂ! Cutremur în România! Seismul s-a produs în Vrancea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 11:09
ALERTĂ! Cutremur în România! Seismul s-a produs în Vrancea GALERIE FOTO
Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea. Sursa foto - facebook

Cutremur în România! Seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter și s-a produs marţi dimineaţa, la ora locală 7:17, în zona seismică Vrancea. Acesta a avut loc la adâncimea de 130 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Odobeşti (38 km), Panciu (43 km), Oneşti (49 km), Focşani (52 km) şi Râmnicu Sărat (52 km).

Cutremur în România!

În octombrie, în România au avut loc şase seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 3,6 pe Richter. În acest an, cel mai semnificativ cutremur din România a avut magnitudinea de 4,5 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Buzău. Specialiștii spun că aceste cutremure de intensitate mică sunt, de fapt, foarte utile, deoarece detensionează plăcile tectonice, cele care sunt responsabile cu producerea cutremurelor. Astfel, este evitat un cutremur de mari dimensiuni, care ar putea face ravagii.

Și totuși, România nu scapă de această temere. Până la urmă se pare că în țara noastră va avea loc un cutremur de mare magnitudine, dacă e  să ne luăm după site-ul ”Seismic Center – Predicție și alertă cutremur”. Acesta anunță că ”până în anul 2025 vom avea un cutremur de minim 7 grade sau mai mare, o spun studiile și analizele nu neapărat numai statistica”. Din păcate un asemenea seism ar putea să provoace daune neînsemnate

Cutremur în România! Seism
Cutremurul a fost unul de mică intensitate. Sursa foto – facebook

Seismul s-a produs în Vrancea

„Cutremurele vrâncene nu ştii când vor fi sau cât de mari vor fi. Eu am ajuns la concluzia că sunt întâmplări, se întâmplă lucruri asupra cărora nu avem niciun control”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, director onorific la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Tot el spunea în urmă cu puțin timp că urmează un seism major.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a mai afirmat Gheorghe Mărmureanu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×