ALERTĂ! Cutremur în România! Seism important în Vrancea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 17:24
ALERTĂ! Cutremur în România! Seism important în Vrancea GALERIE FOTO
Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea. Sursa foto - facebook

Un nou cutremur a avut loc în România! Seismul s-a produs în ziua de 30 Decembrie 2019 la ora 16:12:37 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea. a fost un cutremur mare înregistrat cu magnitudinea de 3.7 pe scara Richter, la adâncimea de 110km.

Cutremur în România!

„Un cutremur de 3,7 grade pe scara Richter a avut loc luni după-amiaza în județul Vrancea”, a anunțat și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INCDFP, cutremurul cu magnitudinea de 3,7 s-a produs la ora 16.12 în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 110 kilometri. Cutremurul a avut loc  în apropierea următoarelor oraşe: 87 km E de Brasov, 98 km S de Bacau.

Seism important în Vrancea

Seismul a avut loc la 99 km NE de Ploiesti, 106 km V de Galati, 108 km NV de Braila, 147 km N de Bucuresti, 173 km NE de Pitesti, 177 km SV de Iasi, 200 km E de Sibiu, 212 km N de Ruse, anunţă INFP.

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre marele cutremur de care se tem toți românii: „Cutremure vor fi. Toate cutremurele au o anumită periodicitate. Toate cutremurele mari, nu au avut altele înainte. Este greu să ții o țară sub stres”.

Mărmureanu a explicat că există și posibilitatea unui cutremur foarte mare.„Bineinteles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat in istorie astfel de seisme.

Putina lume stie ca scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilita dupa numarul de morti si de raniti. Acesta este criteriul.S-a observat ca la un cutremur mai mare, sa zicem de 7-8 grade, exista mai multe victime, si tot asa”, a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.

„Avem si un sistem de avertizare a cetatenilor care este eficient, insa nu putem transmite tuturor utilizatorilor de celulare pentru ca e vorba de un cumul de date impresionant.

Putem trimite in 27 de secunde prin sistemul de alarmare ca va avea loc un cutremur, fata de Rusia si Bulgaria unde sistemul te avertizeaza cu 92 de secunde inainte. In cel mai bun caz, romanii pot afla in maximum 30 de secunde ca va fi un cutremur”, a mai spus fizicianul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×