Alertă cu bombă la o bancă din Capitală! Alarma s-a dovedit a fi falsă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 15:14
Alertă cu bombă la o bancă din Capitală! Alarma s-a dovedit a fi falsă
Alertă cu bombă la o instituție bancară din Capitală. Sursa foto: pixabay.com

Un apel la numărul de urgență 112 a alertat oamenii legii și pirotehnicii după ce reprezentatul unei bănci cu sediul în sectorul 2 din București a anunțat o alertă cu bombă în instituție. Oamenii care se aflau în bancă la momentul respectiv au fost evacuați de urgență până la venirea autorităților.

Alertă cu bombă în sectorul 2 din Capitală, la o bancă

Poliția Capitală a intervenit de urgență la sediul unei instituții bancare din sectorul 2 din București unde există suspiciuni că a fost instalată o bombă. Cel care a sunat la numărul de urgență 112 și a alertat autoritățile a fost chiar reprezentantul instituției care a fost informat în legătură cu alarma cu bombă de o persoană din bancă.

La rândul ei această persoană se pare că a auzit dintr-o discuție că la sediul băncii a fost instalat un dispozitiv exploziv. La fața locului s-au deplasat imediat mai multe echipe de polițiști din cadrul Secției 7, dar și Brigada Antiteroristă a SRI care au căutat mai bine de o oră bomba.

„Alertă cu bombă la un sediu de bancă din București. Un bărbat a sunat la 112. Echipa pirotehnică din cadrul Brigăzii Antiteroriste se află la fața locului, împreună cu Poliția și se iau măsurile necesare de verificare”, se arată într-un comunicat de presă.

Oamenii din bancă și personalul instituției, evacuat de urgență

„Astăzi, prin apel 112, reprezentantul unei bănci a anunțat că a fost informat de un bărbat că a auzit o discuție, în care o persoană afirma ca la sediul unității bancare, din Sectorul 2, este un dispozitiv exploziv”, conform Poliției București, informează europafm.ro.

Personalul unității și oamenii care se aflau la ora respectivă în instituția bancară din sectorul 2 au fost evacuați până la venirea autorităților. De asemenea, la sediul băncii în cauză au fost chemați și oameni specializați în dezamorsarea bombelor din cadrul Serviciului Pirotehnic al Inspectoratului General al Poliției Române.

Echipele sosite la fața locului au verificat perimetrul și după mai bine de o oră de cercetări au ajuns la concluzia că alarma cu bombă a fost una falsă. „Ameninţarea nu se confirmă. Investigaţia pirotehnică s-a încheiat fără elemente de interes”, anunţă SRI.

În ultima săptămână au fost mai multe alerte cu bombă printre care vă reamintim alerta cu bombă de la Mall Veranda, cea de la o benzinărie din Capitală sau chiar bomba de la sediul postului de televiziune Anten 1. Toate aceste alerte s-au dovedit în cele din urmă a fi false.

Nu doar Bucureștiul este ținta alarmelor false cu bombă, ci și alte orașe din țară. Recent un bărbat în vârstă de 59 ani din Ploiești a ajuns pe mână oamenilor legii după ce a apelat numărul de urgență 112 susținând că una dintre rafinăriile aflate la marginea oraşului poate sări în aer în orice moment. Acesta va fi cercetat cel mai probabil de DIICOT pentru că acuzaţiile ce îl vizează sunt prevăzute în legea de prevenire şi combatere a terorismului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×