Alertă cu bombă în apropiere de Veneția! Peste 3.500 de persoane au fost evacuate

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 21:53
Alertă cu bombă în apropiere de Veneția! Peste 3.500 de persoane au fost evacuate
Port industrial din Veneția, evacuat pentru neutralizarea unei bombe din cel de-al doilea Război Mondial. Sursa foto: Facebook

Peste 3.500 de persoane aflate într-un port industrial situat în apropiere de Veneția au trecut prin momente de panică duminică, după ce au fost evacuați de autorități. Totul, ca urmare a operațiunii de dezamorsare a unei bombe care, potrivit specialiștilor, datează din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Bombă dezamorsată în apropiere de Veneția. Traficul a fost suspendat pe toată durata operațiunii

Obiectul cu pricina a fost identificat la primele ore ale dimineții, pentru dezamorsarea sa fiind nevoie ca toți locuitorii din Marghera, port industrial aflat chiar în fața Veneției, oraș ce atrage anual peste 30 de milioane de turiști, să părăsească zona respectivă.

De asemenea, autoritățile italiene au luat decizia de a suspenda circulaţia navelor, trenurilor şi autobuzelor, iar avioanele au avut interdicţie să decoleze sau să aterizeze pe aeroportul internaţional Marco Polo din Veneţia până spre orele prânzului, când operațiunea a luat sfârșit.

Bomba a fost detonată în mare și urmează să fie distrusă

În ceea ce privește bomba care le-a dat serioase bătăi de cap geniștilor, aceasta cântărea 225 de kilograme şi conţinea 129 de kilograme de TNT (n.r. Trinitrotoluen, un explozibil utilizat frecvent pentru aplicații militare și industriale). A fost descoperită în timpul unor lucrări de mentenanţă la reţeaua de canalizare.

Dispozitivul prezenta „un risc crescut de explozie”, au precizat specialiștii, motiv pentru care s-au luat toate măsurile de precauţie. „Dispozitivul a fost detonat cu grijă în mare, iar oamenii sunt în afara oricărui pericol”, a declarat la postul de televiziune Rai 24 Gianluca Dello Monaco, ofiţerul de armată care a condus întreaga operaţiune.

Ulterior, obiectul care datează din cel de-al doilea Război Mondial a fost transferat pe un vas și urmează să ajungă într-un sector maritim aflat la mare distanţă de Veneţia. Aici, specialiștii vor avea grijă ca acesta să fie distrus.

Bomba va fi distrusă de specialiștii noștri.  Când a fost coborâtă în mare, a explodat sub apă, datorită unor încărcături explozive amplasate de geniști”, se arată într-un comunicat al serviciilor orașului Veneția.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×