LIVE VIDEO – Alertă aviatică: Un avion cu 130 de pasageri se pregătește să aterizeze de urgență în Spania – UPDATE

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 20:05
LIVE VIDEO – Alertă aviatică: Un avion cu 130 de pasageri se pregătește să aterizeze de urgență în Spania – UPDATE
Alertă aviatică: Un avion cu 130 de pasageri se pregătește să aterizeze de urgență în Spania - LIVE VIDEO. Sursa foto: captură video

Avionul Air Canada a aterizat în condiții de siguranță, informează presa spaniolă.

UPDATE: Avionul a aterizat în siguranță

Un avion Air Canada cu 130 de pasageri la bord se pregătește să aterizeze de urgență în Spania, însă se învârtește de câteva ore deasupra țării iberice.

Aparatul de zbor este unul de tip Boeing 767 și, din informațiile transmise până acum, a decolat de pe Aeroportul Barajas din Madrid, cu destinația Toronto. Ulterior aeronava a raportat probleme la unul dintre motoare, iar turnul de control a primit informația că a fost pierdută și o roată din trenul de aterizare.

Avionul trebuie acum să ardă suficient combustibil pentru a se putea întoarce pe Aeroportul Barajas din Madrid, unde va încerca o aterizare de urgență, în ciuda lipsei unei roți.

Sindicatul piloţilor spanioli SEPLA a scris pe Twitter că o parte din trenul de aterizare al avionului s-a desprins şi ar fi pătruns într-unul dintre motoarele avionului, însă nu au fost citate alte surse.

Avionul din Spania decolase la ora locală 14:30 de pe Barajas

 

 

Avionul, un Boeing 767 al cursei Air Canada AC837 având ca destinaţie Toronto (Canada), cu 128 de pasageri la bord, decolase la ora locală 14:30 de pe Barajas.

ENAIRE, managerul de navigație aeriană din Spania, şi aeroportul Barajas au pus la dispoziţie o pistă specială pentru ca aeronava cu probleme tehnice să poată ateriza în condiții de siguranță.

”Vom ateriza pe aeroportul Barajos, însă avem rezervoarele pline cu combustibil, aşa că vom continua să zburăm până când vom mai consuma din combustibil pentru a fi mai uşori în momentul aterizării. Totul este sub control. Acest avion are, în partea din spate a trenului de aterizare, opt roţi de fiecare parte şi am pierdut doar un pneu, prin urmare nu vom avea probleme să aterizăm, vă mulţumesc pentru răbdare’‘, a transmis pilotul, informează digi24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×