ALERTĂ ANM! Vine frigul peste România! Ninge la munte și temperaturile scad dramatic în toată țara

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 10:35
ALERTĂ ANM! Vine frigul peste România! Ninge la munte și temperaturile scad dramatic în toată țara GALERIE FOTO
Vremea din România se schimbă dramatic. Sursa foto - facebook

Vine frigul peste România! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte şi precipitaţii mixte, mai ales în zonele deluroase. Informarea este valabilă până vineri, când temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a ţării. Meteorologii n-au ezitat și au transmis că urmează o perioadă cu vreme deosebit de rece mai ales în zonele deluroase.

Vine frigul peste România!

Informarea intră în vigoare marţi, la ora 14.00, şi este valabilă până vineri, la ora 10.00. ”În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, apoi în toată ţara. Se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare.

Aceasta se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala şi în regiunile estice, sudice şi sud-vestice, amplificând senzaţia de rece”, au transmis meteorologii. Potrivit acestora, în sudul şi centrul ţării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitaţii mixte.

Ninge la munte și temperaturile scad dramatic în toată țara

”În dimineaţa zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele deluroase din restul teritoriului”, a mai transmis ANM. De altfel, administrația a emis prognoza meteo pentru întreaga lună noiembrie!  Trebuie să știm că vremea se răcește din această săptămână și continuă să fie frig până în 18 noiembrie.

Apoi, temperaturile vor fi din nou ușor mai ridicate față de valorile normale ale perioadei. concret, în ultima săptămână a lunii, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate vor fi în general apropiate de cel normale pentru acest interval, în toată țara.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×