ALERTĂ ANM! Schimbare drastică de vreme în România: „Va fi deosebit de cald”

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 15:28
ALERTĂ ANM! Schimbare drastică de vreme în România: „Va fi deosebit de cald” GALERIE FOTO
În România se încălzește serios în perioada următoare. Sursa foto - hepta.ro

Schimbare dramatică de vreme în România! Alina Şerban, meterologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, anunţă că, începând de luni, odată cu intrarea în țară a unei mase de aer cald, se încălzeşte semnificativ, mai ales în zonele sudice.

Schimbare dramatică de vreme în România!

Concret, de la o zi la alta, vremea începe să se încălzească serios în România. Temperaturile cresc treptat, astfel că luni şi marţi valorile din termometre vor depăşi 15…20 de grade Celsius.

Miercuri, spune meteorologul Alina Şerban, „va fi deosebit de cald”. După această încălzire semnificativă, temperaturile mai scad spre sfârşitul săptămânii, apropiindu-se de valorile normale pentru această perioadă.

„Va fi deosebit de cald”

De altfel, vremea dă primele semne bune încă din acest weekend. Astfel, în Banat se va încălzi treptat, vremea devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge 16…18 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat prin valori medii de 2…4 grade.

În Crișana, temperaturile minime vor avea variații de la -2 la 6 grade în prima jumătate a intervalului, apoi se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.  Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea pot deveni moderate cantitativ pe 29 februarie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor crește treptat, astfel încât vor determina o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor porni de la 6…8 grade și vor ajunge la 14…16 grade în. Regimul termic nocturn va avea variații pe aproape tot intervalul, astfel încât temperaturile minime se vor situa, în medie, între 0 și 4 grade, dar și mai scăzute, în mare parte negative.

În Maramureș, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, dar se va răci semnificativ pe 29 februarie, când maximele vor coborî spre 4…6 grade. Ulterior se va încălzi treptat, dar vor mai fi ușoare alternanțe, astfel încât mediile maximelor termice se vor situa între 8 și 12 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, cu cantități moderate între 29 februarie și 01 martie.

În Moldova, temperatura va marca o scădere treptată, ajungând la valori de 5…7 grade pe 29 februarie, după care se va menține la medii de 10…14 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 2 și 4 grade,

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×