ALERTĂ ANM! Cod galben de vânt puternic. Rafalele vor ajunge şi la 70 de kilometri la oră

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 13:02
ALERTĂ ANM! Cod galben de vânt puternic. Rafalele vor ajunge şi la 70 de kilometri la oră GALERIE FOTO
Vânt puternic în Moldova. Sursa foto - hepta.ro

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic pentru Zonele montane înalte, dar şi pentru Moldova. Aceasta este valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 20.00.

Cod galben de vânt puternic

În zonele joase, vântul va sufla şi cu 70 de kilometri la oră. De asemenea, sunt aşteptate precipitaţii mixte care pot duce la formarea de polei.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Rafalele vor ajunge şi la 70 de kilometri la oră

”În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi şi în rest, local şi temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (01 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că intensificări ale vântului vor fi şi în Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze în general de 45 şi 55 km/h.

Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul şi sud-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

ANM a emis prognoza meteo valabilă pentru data de 31 decembrie! Așadar, aflăm că de Revelion valorile de temperatură vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Vor mai fi semnalate precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, în nordul Moldovei, apoi cerul va deveni variabil.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade și 1 grad Celsius.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, dar probabilitatea pentru precipitații slabe, trecătoare, va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -3…-1 grad. Vor fi condiții de ceață.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×