ALERTĂ ANM! Cod galben de ceaţă şi chiciură. Mai multe localităţi din Cluj sunt afectate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 16:38
ALERTĂ ANM! Cod galben de ceaţă şi chiciură. Mai multe localităţi din Cluj sunt afectate GALERIE FOTO
Mai multe localități din Cluj vor fi afectate de ceață. Sursa foto - facebook

Cod galben de ceaţă şi chiciură – acesta este avertismentul lansat de Administraţia Naţională de Meteorologie. Aceștia au transmis o alertă nowcasting valabilă în mai multe zone din judeţul Cluj. Potrivit meteorologilor, avertismentul este în vigoare până la ora 20:00.

Cod galben de ceaţă şi chiciură

Avertismentul se referă la localităţile Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Aghireşu, Baciu, Gilău, Floreşti, Viişoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Moldoveneşti, Căpuşu Mare, Gârbău, Călăraşi, Băişoara.

Nu se termină aici. Și Petreştii de Jos, Sănduleşti, Ciurila, Tureni, Aiton, Valea Ierii şi Ploscoş intră sub cod. Aici se vor semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Mai multe localităţi din Cluj sunt afectate

Tot izolat, vor apărea condiţii pentru depunere de chiciură. Vă reamintim că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Meteorologii au spus și cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, două dintre cele mai așteptate momente din an. Din păcate, temperaturile vor fi în continuare reci, însă din cauza schimbărilor climatice și ale meselor de aer cald, anticiclonii, s-ar putea să nu avem parte neapărat de zăpadă.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen care apare cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei”, spun cei de la ANM, potrivit antena3.ro.

„Va fi ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european.

Acesta se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni”, adaugă meteorologii. „Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă”, completează specialiștii conform aceleiași surse.

Conform AccuWeather, în zilele de Ajun și de Crăciun temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, iar în unele zodii ar putea să fie chiar mai cald față de normalul lunii decembrie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×