Atenționare meteo: ANM anunță cod galben de ceață în mai multe județe din țară

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Prognoza meteo
04/12/2019, 08:55
Atenționare meteo: ANM anunță cod galben de ceață în mai multe județe din țară
Meteorologii au emis cod galben de ceață în mai multe județe din România. Sursa foto. stirileprotv.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață, 4 decembrie, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă pentru mai multe județe din România. Vizibilitatea este redusă în unele zone sub 50 de metri.

Cod galben de ceață în 8 județe din România

Meteorologii au transmis că în dimineața zilei de miercuri, 4 decembrie, au intrat în vigoare mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ceață. Sunt vizate mai multe județe din țară, iar polițiștii îi avertivează pe șoferi să conducă prudent.

Avertizările cod galebn de ceață sunt valabile pentru următoarele ore. Județele care se află sub această atenționare sunt Călărași, Giurgiu, Teleorman, Arad și Timiș. În aceste zone ale țării vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri, iar izolat va scădea sub 50 de metri.

În plus, meteorologii anunță că s-ar putea forma și chiciura, în special în județele Arad și Timiș.

Ceața se va extinde și în alte zone ale țării

ANM a precizat că fenomenul se va extinde treptat și asupra altor județe din țara noastră. Prin urmare, mai multe localități din județul Dâmbovița se vor afla în următoarele ore sub atenționare nowcasting cod galben de ceață.

Meteorologii spun că până aproape de miezul nopții, până la ora 23:00, majoritatea localităților din județul Dâmbovița vor fi afectate de ceață densă.

Printre localitățile aflate sub cod galben de ceață se numără Găeşti, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Dragodana,Răcari, Crevedia, Petreşti, Lunguleţu, Mătăsaru, Gura Şuţii, Ciocăneşti, Odobeşti, Tărtăşeşti, Braniştea, Slobozia Moră și multe altele.

Totodată, până la ora 10:00 mai multe localități din județele Olt și Dolj se vor afla sub aceeași avertizare cod galben de ceață. În aceste zone meteorologii anunță că vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri local, iar izolat chiar sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×