Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului! ”Imaginați-vă puhoiul de oameni care merge la secții”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/03/2020, 21:33
Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului! ”Imaginați-vă puhoiul de oameni care merge la secții”
Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului. Sursa foto: pandurul.ro

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus, mai ales că imediat după alegeri, elevii învață în școlile respective unde este organizat scrutinul.

Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, duminică seara, că alegerile locale sunt un mediu perfect de răspândire a coronavirusului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Vedem o serie de riscuri și amenințări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus și stau să mă întreb și vă rog să vă gândiți și dumneavoastră ce-ar însemna în perioada asta în care epidemia de coronavirus începe să se extindă să facem alegeri.

Elevii se întosc la școală a doua zi după votare

Imaginați-vă puhoiul de oameni care merge la secții, unde trebuie să dai actul de identitate, să dai ștampila, vă imaginați că cineva le sterilizează. Un mediu perfect de răspândire a epidemiei”, a spus Tăriceanu, la România TV.

Acesta susține că nici sălile nu ar putea dezinfectate corespunzător. „A doua zi după alegeri începe școala, copiii vin la școală, pe acolo au trecut 5.000-3.000 de persoane, care au votat. Credeți că este posibil ca duminică noapte să se facă o dezinfecție”, a mai spus liderul ALDE.

„Trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus, ca să fim responsabili până la capăt.

În toate țările se iau măsuri de a anula întâlnirile publice, iar noi ne gândim la alegeri anticipate”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×