Alegeri pentru noua conducere USR București, un preview pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 11:56
Alegeri pentru noua conducere USR București, un preview pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei
USR București își va vota noua conducere între deputații Cristian Seidler și Claudiu Năsui *foto: facebook USR București

Alianța USR-Plus caută să se organizeze, înainte de alegerile din anul 2020, după ce acest an i-a găsit în plin fuleu. Astfel, USR-Plus a reușit un procentaj de 22% la alegerile europarlamentare, în timp ce Dan Barna, candidatul alianței, a strâns 15% din voturi la prezidențiale.

Rezultatul obținut de candidatul alianței la alegerile din noiembrie a dezamăgit o parte din USR care și-ar fi dorit ca Barna să ajungă în turul doi. Rivalitatea dintre cele două facțiuni se vede și în cursa internă pentru desemnarea unui candidat la alegerile locale din București.

Un mic preview pentru această bătălie va fi și lupta care se dă pentru noua conducere a filialei USR București, cea mai veche a partidului, care se va da între șapte candidați. Favoriți sunt deputații Claudiu Năsui și Cristian Seidler. Aceștia urmează să fie votați în următoarele zile, în cadrul alegerilor pentru noul Birou Municipal și pentru un nou președinte al filialei, în locul Roxanei Wring.

USR alege o nouă conducere pentru filiala din București, între favoritul lui Nicușor Dan și unul dintre apropiații lui Dan Barna

Astfel, o bună parte din USR își dorește ca deputatul independent Nicușor Dan, fostul președinte al partidului să fie candidatul USR la primăria București pentru cursa internă de desemnare a candidaților alianței USR-Plus.

Printre aceștia se numără și deputatul Cristian Seidler. De altfel, Nicușor Dan a fost prezent la lansarea candidaturii parlamentarului pentru șefia USR București, unde și-a arătat susținerea față de Seidler.

Nicușor Dan își dorește să primească susținerea USR-Plus pentru candidatura la primăria București, iar o victorie a lui Seidler l-ar aduce mai aproape de acest deziderat. Dacă nu va merge însă din partea Alianței, atunci cel care a adunat 30% din voturi în 2016 este convins să candideze chiar și independent.

Deputatul USR Cristian Seidler candidează pentru conducerea USR București
Deputatul USR Cristian Seidler candidează pentru conducerea USR București *foto: facebook Mihaela Ivan

Claudiu Năsui va fi adversarul lui Seidler pentru șefia USR București

Adversarul lui Seidler pentru șefia USR București este deputatul Claudiu Năsui. De profesie economist, Năsui s-a remarcat prin multe postări în care a demascat risipa bugetară făcută de-a lungul timpului de guvernele PSD. Claudiu Năsui este considerat în interiorul USR un apropiat al lui Dan Barna.

Fostul prezidențiabil USR-Plus este responsabil să țină alianța împreună și să satisfacă pretenția partidului lui Dacian Cioloș în ceea ce privește candidatura la primăria Capitalei din partea lui Vlad Voiculescu. Fostul ministru al Sănătății nu are bagajul de cunoștințe de administrație ca cel al lui Nicușor Dan, dar se bucură de o bună imagine datorită CV-ului său impresionant în domeniul sănătății.

Deputatul USR Cristian Seidler candidează pentru conducerea USR București
Deputatul USR Cristian Seidler candidează pentru conducerea USR București *foto: facebook Claudiu Năsui

De asemenea, echipa lui Dan Barna privește cu scepticism o posibilă candidatură a lui Nicușor Dan din partea Alianței, mai ales că acesta ar putea să amenințe „tronul” lui Barna pentru conducerea partidului.

Așadar, o banală votare în interiorul USR-Plus pentru conducerea filialei din București se transformă într-o primă etapă pentru competiția internă în ceea ce privește tichetul de candidat al USR-Plus, între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×