ALDE Sibiu a chemat Facebook în instanță! Tribunalul a anulat cererea

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
09/01/2020, 15:11
ALDE Sibiu a chemat Facebook în instanță! Tribunalul a anulat cerereaGALERIE FOTO
ALDE Sibiu a vrut să se judece cu Facebook. Sursa foto - facebook

ALDE Sibiu a chemat Facebook în instanță! Nici mai mult, nici mai puțin! În cele din urmă, instanța a decis să anuleze cererea de chemare în judecată.

ALDE Sibiu a chemat Facebook în instanță!

De remarcat că filiala ALDE Sibiu reclama de zor faptul că pe rețeaua de socializare a fost blocată promovarea lui Mircea Diaconu în campania pentru alegerile prezidențiale. Decizia tribunalului nu este una definitivă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor), Filiala Sibiu, cu sediul în mun. Sibiu, str. Turnului, nr. 22, jud. Sibiu.

Tribunalul a anulat cererea

Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sibiu”, se arată în minuta Judecătoriei Sibiu.

ALDE Sibiu a depus, în luna octombrie a anului 2019, o cerere de chemare în judecată a companiei Facebook. A făcut-o la  Judecătoria Sibiu prin președintele filialei Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

Acesta a susținut că rețeaua de socializare cu sediul tocmai în Statele Unite ale Americii blochează și aduce prejudicii în promovarea mesajelor prezidențiabilului Mircea Diaconu.

Mai mult de atât, în solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu nu s-a oprit aici. A ținut să aducă aminte în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

De remarcat că organizația de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×