Albinele tocmai ce au devenit cele mai importante ființe de pe pământ

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
15/10/2019, 15:36
Albinele tocmai ce au devenit cele mai importante ființe de pe pământ GALERIE FOTO
Albinele sunt cele mai importante ființe de pe pământ.

Albinele au fost declarate cele mai importante ființe vii de pe planetă, așa cum a concluzionat Institutul Earthwatch la ultima întâlnire a Royal Geographic Society din Londra. Conform The Science Times, 70% din agricultura lumii depinde exclusiv de albine, deoarece polenizarea, cea mai importantă funcție a albinelor, permite plantelor să se reproducă. Așadar, fără albine fauna ar începe curând să dispară.

Albinele sunt cele mai importante ființe de pe pământ

Un alt studiu, realizat de Centrul de antreprenoriat al apiculturii al Primarului Universității CeapiMayor și de Corporația Apiculturii din Chile, cu sprijinul Fundației pentru Inovare Agrară, albinele reprezintă singurele ființe vii  care nu poartă niciun tip de agent patogen, cum ar fi ciuperci, viruși sau bacterii.

În ciuda acestui fapt, albinele au fost declarate acum o specie pe cale de dispariție, studii recente arătând o scădere dramatică a numărului insectelor. Aproape 90% din populația de albine a dispărut în ultimii ani!

Albinele sunt cele mai importante ființe de pe pământ
Albinele sunt cele mai importante ființe de pe pământ

Albinele, singurele organisme vii care nu poartă agenți patogeni, sunt pe cale de dispariție

Principalele motive ale declinului lor pot fi atribuite utilizării necontrolate a pesticidelor, lipsei de flori și defrișărilor. Din acest motiv, activiștii consideră că trebuie să interzicem imediat utilizarea pesticidelor, să promovăm alternative agricole complet naturale și să monitorizăm cu atenție sănătatea și bunăstarea albinelor.

Greenpeace este de acord, spunând că putem restaura și proteja albinele lumii folosind „acțiuni de bun simț”, cum ar fi interzicerea celor șapte pesticide cele mai periculoase, protejarea sănătății polenizatorilor prin păstrarea habitatului sălbatic și restabilirea agriculturii ecologice.

Practic, agricultura ecologică este necesară pentru păstrarea habitatelor sălbatice și pentru protejarea albinelor. Acest lucru funcționează evitând mari culturi mono și păstrând diversitatea ecosistemului. Doar așa, numărul de albine ar putea crește, iar omenirea mai poate avea o șansă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×