Al 13-lea salariu! Cine încasează bani în plus de Sărbători

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 16:52
Al 13-lea salariu! Cine încasează bani în plus de Sărbători
Al 13-lea salariu vine și pentru angajații din mediul privat.

Se va acorda al 13-lea salariu! Chiar și angajații din mediul privat se vor putea bucura de acesta. Din fericire, în ultima perioadă s-a îmbunătățit pachetul salarial, dar și ofertele de angajare, astfel că s-a ajuns la mai multe categorii de români care pot beneficia de un al 13-lea salariu.

„Nu mai puţin de o treime dintre angajatorii români oferă acest beneficiu, sub o formă sau alta. Unii oferă acest salariu în mai multe etape, ca şi cum acesta ar urma normele unei prime de loialitate”, potrivit informațiilor din legistația muncii.ro. Salariul al 13-lea este acordat angajaților și de 37% din companiile provenite din domeniul tehnologiei. Sume-bonus vor primi angajații din IT dein Timișoara, Cluj-Sibiu.

Al 13-lea salariu vine! Cine vor fi beneficiarii acestuia

Salariul al 13-lea a venit din dorința de a sprijini capital autohton, dar și pentru a putea crește veniturile salariale. Acestea, implicit, pentru a crește calitatea vieții și din mediul privat. În cazul în care va fi adoptat, 3,7 milioane de angajați din mediul privat vor beneficia de de al 13-lea salariu, potrivit lui Tudor Polak, liberar. „Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si creșterea veniturilor salariale ale salariaților din mediul privat românesc.

Românii se vor bucura de al 13-lea salariu de sărbători
Românii se vor bucura de al 13-lea salariu de sărbători

Mai mult, îsi propune să dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajații prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societățile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat.

Aceste cheltuieli nu trebuie să depășească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Măsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicată de către firmele aflate în procedură de insolvență, faliment sau reorganizare”, susține acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×