Adelina Chivu, mărturisiri din infernul coronavirusului milanez. ”Fac parte din categoria celor care au evaluat greşit situaţia la început”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 09:32
Adelina Chivu, mărturisiri din infernul coronavirusului milanez. ”Fac parte din categoria celor care au evaluat greşit situaţia la început”
Adelina Chivu, mărturisiri din infernul coronavirusului milanez. Sursa foto: revistateo.ro

Adelina Chivu, soția fostului internațional Cristi Chivu, este izolată împreună cu familia ei de mai bine de 10 zile, în Italia, la Miano, acolo undelocuiește cu întreaga sa familie.

Adelina Chivu, mărturisiri din infernul coronavirusului din Milano

Românca a vorbit la o televiziune din Italia și a spus cum trăiește în izolare aroape totală, impusă de autorități după izbucnirea epidemiei de coronavirus. A recunoscut că a ieșit într-un parc pentru a face sport, dar acum regretă.

Reporterul Observator Francesca Simionescu a luat legătura cu Adelina Chivu, stabilită în Milano. Românca a povestit cum arată viaţa ei şi a familiei după aproape zece zile de izolare.

”Fac parte din categoria celor care au evaluat greşit situaţia la început”

  • Pentru început, aş vrea să îmi povesteşti de cât timp staţi voi în casă şi cum arată viaţa voastră acum, presupun că e diferită.

Adelina Chivu: ”Suntem deja de nouă, cred că asta este a zecea zi de când stăm în casă. E impropriu spus pentru că am ieşit de vreo trei ori, dar strictul necesar, la supermarket, la farmacie. Eu, în schimb, am fost şi în parc la sport o dată. Ceea ce nu recomand pentru că fac parte din categoria celor care au evaluat greşit situaţia la început. Dacă am fi respectat cu toţii asta, cu siguranţă nu s-ar fi ajuns la ce este în acest moment în oraş”.

  • Vrei să spui că oamenii nu au stat în casă şi nu au respectat recomandările autorităţilor?

Adelina Chivu: ”Nu au stat în casă, mai ales tinerii. E cumva de înţeles pentru că vorbim despre Milano, este capitala modei”.

Adelina Chivu a vorbit și cu presa din România. Aceasta a oferit un interviu și pentru Simona Gherghe, de la Antena 1, în care a povestit cum se trăiește în aceste zile în Milano.

„Unii care au peste 60 de ani sunt puși cu semnul de întrebare la aparatul de respirat, deci medicii hotărăsc cine trăiește și cine moare. Noi nu mai ieșim din casă decât la farmacie sau la supermarket. În rest, nu ieșim deloc.

Totul e închis, restaurante, tot. Comenzi online e cam greu să faci. Nu avem cunoștințe care s-au îmbolnăvit, avem doar care au intrat în contact cu oameni infectați și stau în carantină acasă.

Sunt mai puține mașini pe stradă, în schimb, mai multe ambulanțe, carabinieri. Am înțeles că te opresc, și dacă ai angajați sau menajere trebuie să le dai în scris că sunt trimiși de tine”, i-a povestit Adelina Chivu Simonei Gherghe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×