Acuze dure în cazul tânărului cu arsuri grave care nu poate fi tratat în București! Familia solicită transferul în străinătate. Supraviețuitor Colectiv: „Totul e în pixul ministrului bolii”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 18:11
Acuze dure în cazul tânărului cu arsuri grave care nu poate fi tratat în București! Familia solicită transferul în străinătate. Supraviețuitor Colectiv: „Totul e în pixul ministrului bolii” GALERIE FOTO
Tânărul pleacă în cele din urmă la o clinică din Viena. Sursa foto - facebook

Acuze dure în cazul tânărului cu arsuri grave care nu poate fi tratat în București! Pacientul în vârstă de numai 20 de ani are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului și este tratat la Spitalul Unversitar din Bucureşti.

Acuze dure în cazul tânărului cu arsuri grave care nu poate fi tratat în București!

Se întâmplă lucrul acesta pentru că la niciun spital care are secţie de mari arşi nu au fost locuri. Familia lui  a solicitat trasferul tânărului în străinătate

„Pacientul are arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Se află la Universitar de vineri. Este un pacient complex, pentru că are şi un politraumatism, nu este doar ars.

Familia solicită transferul în străinătate

Nu a existat niciun loc la un spital de mari arşi în Bucureşti şi este tratat de medicii de la Spitalul Universitar”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Silvia Nica.

În caz s-a implicat și Mihai Grecea, unul dintre supravieţuitorii incendiului din Colectiv. Acesta nu a ezitat și a scris pe o rețea de socializare că pacientul nu a putut fi transferat din cauza birocraţiei

„Deşi anul trecut am ajuns cu Ministerul Sănătăţii, după un an de parlamentări, la un acord şi a fost elaborat un mecanism de transferare în străinătate a pacienţilor cu arsuri grave care nu pot fi trataţi în România, ordinul de ministru, aprobat de Sorina Pintea, nu a mai fost publicat niciodată în Monitorul Oficial.

Pentru că nu a avut şi restul de semnături de pe traseul de avizare. A picat guvernul, a picat şi OMS-ul, adică n-a mai apucat să fie dat. Suntem exact în situaţia de la Colectiv în privinţa transferurilor arşilor.

Totul e în pixul ministrului bolii şi al secretarilor săi de stat”, a scris Grecea pe pagina sa de Facebook. Un secretar de stat a explicat pentru Digi 24 că există un accept al instituției pentru un eventual transfer în străinătate.

„Aseară am avizat trasnferul în străinătate. Discuţiile sunt cu centrul de arşi din Bruxelles, care fiind un caz de politraumă, încă analizează acceptul. Suntem în discuţii şi cu AKH din Viena. Acceptul nostru pentru transferul în străinătate este dat. Mai rămâne se obţinem acceputul uneia dintre cele două clinici”, a spus acesta .

Conform ultimelor informații, tânărul pleacă luni la Viena. Va fi transportat cu un avion militar şi va fi însoţit de o echipă SMURD din Capitală. Chiar Raed Arafat a girat pentru acest fapt. „Va fi transferat luni dimineaţă la AKH Viena.

Pentru că azi nu îl poate primi nici spitalul din Austria şi nici cel din Belgia. Va pleca cu o aeronavă militară şi va fi însoţit de un echipaj SMURD Bucureşti”, a explicat Arafat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×