Actorii independenți, victime colaterale ale coronavirusului! Riscă să fie evacuați din case pentru neplată. Marius Manole, campanie de strângere de fonduri

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 16:28
Actorii independenți, victime colaterale ale coronavirusului! Riscă să fie evacuați din case pentru neplată. Marius Manole, campanie de strângere de fonduri GALERIE FOTO
Marius Manole participă la o strângere de fonduri pentru actorii independenți. Sursa foto - facebook

Actorii independenți sunt victime colaterale ale coronavirusului! Pandemia a lăsat deja fără loc de muncă 200 de mii de români și printre aceștia sunt și actorii care nu aveau carte de muncă la un teatru.

Actorii independenți, victime colaterale ale coronavirusului!

Aceștia au rămas acum fără niciun venit și riscă să fie evacuați din casele în care locuiesc cu chirie. În ajutorarea lor au fost create conturi unde iubitorii de artă pot contribui la plata chiriei. Marius Manole face și el apel către iubitorii de teatru.

„Cât de dependent e un actor independent? Depinde de un teatru în care să joace, de un regizor care să-i ofere un rol și de voi care să veniți în sala de spectacol. Vedeți?

Marius Manole, campanie de strângere de fonduri

Un actor independent e de fapt foarte dependent de noi toți. Nu există legi care să-i protejeze. Iar în perioada asta când sălile sunt goale, teatrele sunt închise, ei nu mai au niciun venit.

Veți spune să stea acasă, ca noi toți, dar ce te faci când de teatrul independent depinde chiria ta, casa ta? Acum e momentul să le oferim mai mult decât aplauze. Puteți dona sau puteți cumpăra bilet virtual la spectacolul #inDependet de chirie.

Donațiile voastre vor acoperi chiria unor actori care trebuie să rămână și luna asta independenți”, a spus Marius Manole. În ajutorul artiștilor a sărit și Matei Dima. Acesta a donat 5000 de euro pentru cauză.

„Pentru actorii independenți din teatrele din România urmează o perioadă foarte grea deoarece nu mai au spectacole și implicit nu își iau salarii pe o perioadă nedeterminată. Ei stau acasă pentru că așa li s-a spus, cum mi s-a spus și mie, și cu toții trebuie să respectăm asta.

Am ales să susțin teatrul pentru că, pentru mine, nimic nu se compară cu senzația pe care o ai atunci când creezi o emoție, un gând, un sentiment, omului care a venit să te vadă pe scenă.

Apreciez mult munca și dedicarea actorilor, a regizorilor și a oamenilor care întrețin un teatru, de aceea, după ce am aflat de inițiativa #actorindependent de la Marius Manole m-am hotărât să mă implic și să ajut cu o donație de 5000 de euro.

Vă invit și pe voi să ajutați cum puteți, arta sau orice altă industrie iubiți. Nu știm ce ne așteaptă în următoarea perioadă, dar parte din acest rău care ne afectează învățăm să fim mai darnici, mai îngăduitori, mai buni între noi”, a spus și Matei Dima.

De remarcat că până în acest moment s-a strâns în conturile fundației suma de 34670 de lei, bani care vor ajunge direct la actorii independenți care trebuie să-și plătească chiria.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×