Activista Greta Thunberg, mesaj special pentru România: „Avem o singură planetă. Ne vedem în stradă!”. Video

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 16:35
Activista Greta Thunberg, mesaj special pentru România: „Avem o singură planetă. Ne vedem în stradă!”. Video
Activista Greta Thunberg, mesaj special pentru România: "Avem o singură planetă. Ne vedem în stradă!”. Sursa foto: Hepta

Greta Thunberg, celebra activistă din Suedia, a înregistrat un mesaj video, transmis în exclusivitate pentru Mediafax, prin care le cere românilor să se unească împotriva tăierilor ilegale de copaci.

Greta Thunberg a transmis un mesaj pentru România

Activista de mediu de 17 ani a transmis un mesaj video prin care le cere tuturor românilor să fie uniți și să împiedice tăierile ilegale de copaci, spunând că „Ne vedem în stradă”.

Într-un mesaj transmis agenției Mediafax, Greta Thunberg le transmite românior că trebuie să  protejăm planeta pe care locuim, ecosistemele, biosfera și natura.

Astfel, celebra activistă suedeză cere ajutorul românilor în lupta împotriva tăierilor ilegale de copaci, un fenomen scăpat de sub control de autorități.

Greta Thunberg a transmis mesajul video de la Bruxelles, unde a criticat planul Comisiei Europene de atingere a neutralităţii climatice europene în 2050.

Activista atrage atenția asupra încălzirii globale

Adolescenta din Suedia le-a repoșat liderilor europeni că „Planul Verde” propus de Comisie nu este suficient pentru a contracara efectele încălzirii climatice, dând lumii sub 50% șanse de a limita fenomenul global.

„Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre.

Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, este mesajul transmis de Greta Thunberg tuturor românilor.

Mesajul celebrei activiste suedeze vine în contextul în care la Ocolul Sighet s-a descoperit cea mai mare tăiere de copaci din România, fiind vorba despre 340 de hectare acoprite de arbori.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×