Accident grav pe E85. A fost activat planul roşu de intervenţie. Sunt 3 morți și mai mulţi răniţi. Reacţia lui Titi Aur UPDATE

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 19:52
Accident grav pe E85. A fost activat planul roşu de intervenţie. Sunt 3 morți și mai mulţi răniţi. Reacţia lui Titi Aur UPDATE
Accident rutier deosebit de grav pe E85, chiar în ziua de Crăciun. Sursa foto: Ionica Ghinea Facebook

Un  grav accident rutier s-a produs chiar în ziua de Crăciun, pe drumul european E85, la limita dintre județele Buzău și Ialomița, după ce două autoturisme au intrat într-o coliziune frontală. Trei oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 4 au fost răniţi.

UPDATE, ora 19.53: Titi Aur a avut o primă reacţie după acest accident grav. El a explicat de ce numărul accidentelor grave creşte de Sărbători, la Digi 24.

„Această zi depășește numărul de răniți zilnic în accidentele rutiere pentru că: cei care se urcă la volan, dar nici pasagerii, nu conștientizează că lor li se poate întâmpla.

În aceste zile toată lumea este un pic euforică, nu neapărat sub influența alcoolului, se gândește că merg la distracție, la tăiat porcul și fac greșeli aparent minore, banale: nu merg cu 100, merg cu 120, uite unii care ma încurcă, lasă că trec eu și depășesc.

Pentru a ajunge mai devreme cu 2-3 minute, șoferii riscă să rămână fără carnet sau fără viață”, a spus acesta.


Accident grav în Ialomiţa

În urma impactului puternic, trei persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte patru s-au ales cu răni grave, fiind transportate de urgență la spital.

Potrivit medicilor, una dintre victime are șanse minime de supraviețuire. Ca urmare a nefericitului eveniment, autoritățile au decis activarea planului roșu de intervenție.

În sprijinul echipajelor medicale, a fost trimis la fața locului și un elicopter SMURD, anunță Raed Arafat.

Raed Arafat, precizări după accidentul de pe E85

A fost activat planul roşu, mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului. S-au găsit 3 persoane decedate. O altă persoană este în stare gravă, a fost preluată cu elicopterul SMURD, încă o persoană a fost dusă la spitalul din Urziceni.

Alte două persoane rănite vor merge la Bucureşti”, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) la Antena 3.

În momentul de față, traficul în zonă este blocat. Potrivit Centrului Infotrafic, circulația ar trebui să fie reluată în aproximativ 60 de minute.

ISU Ialomiţa a mobilizat la faţa locului două autospeciale pentru descarcerare, una pentru stingere, o ambulanţă SMURD şi 12 cadre.

„De la SAJ Ialomiţa intervin pentru salvarea victimelor patru ambulanţe cu medic, în sprijin deplasându-se la accident şi o aeronavă medicală şi o ambulanţă din municipiul Bucureşti. Acţiunea este în dinamică”, a precizat sursa citată, conform Agerpres.

Mărturia unui martor al cumplitului accident

Potrivit unui martor ocular, șoferul unui autoturism marca Opel cu numere de Bacău care circula dinspre Urziceni în direcția Buzău, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, izbind frontal un Renault Clio cu numere de Italia.

În urma impactului puternic, trei persoane au murit pe loc, după ce au fost proiectate în câmp, iar alte patru sunt grav rănite. Din păcate, una dintre victime are șanse mici de supraviețuire.

Opelul avea viteză foarte mare. Cred că a prins marginea drumului și a pierdut controlul, izbind mașina din sens opus. Patru persoane sunt întinse pe câmp.

Am înțeles că sunt deja trei morți. Acum a venit și elicopterul SMURD”, a relatat Georgiana, o tânără din Buzău, pentru reporterbuzoian.ro. Aceasta a asistat la scenele îngrozitoare în timp ce se întorcea de la aeroport.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×