A murit Vasile Cândea, renumit chirurg, fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu. Mesajul Ministerului Sănătății

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 16:30
A murit Vasile Cândea, renumit chirurg, fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu. Mesajul Ministerului Sănătății
A murit chirurgul Vasile Cândea. Sursa foto: captură Youtube Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila"

A murit Vasile Cândea, cunoscut chirurg și fostul director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu. Ministerul Sănătății a transmis un mesaj de condoleanțe prin care a făcut, de altfel, tristul anunț.

A murit chirurgul Vasile Cândea, fostul director de la Institutul C. C. Iliescu

Medicul s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani și a fost unul dintre cei mai respectați chirurgi din țara noastră. A fost autorul a peste 750 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din întreaga lume.

„Regretăm trecerea în neființă a reputatului general (r) prof.dr.Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei”, transmite Ministerul Sănătății.

„Prof. dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârșit, dascăl pentru mai multe generații și medic iubit de pacienții săi, care a salvat mii de vieți”, mai scrie instituția în comunicatul de presă.

„Condoleanțe familiei îndurerate”

„Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor. Transmit condoleanțe familiei îndurerate”, se arată în continuarea mesajului.

„Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Horațiu Moldovan, secetar de stat în Ministerul Sănătății.

Vasile Cândea s-a născut pe 24 mai 1932 în comuna Lisa Vânători, județul Teleorman. Pe lângă meseria de cardiolog, cea pentru care a fost extrem de apreciat, a fost și general de armată și politician.

În perioada 1996-2000, Vasile Cândea a fost deputat de Teleorman din partea PDSR, care între timp s-a transformat în PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×