A murit Robert Forster! Actorul din Breaking Bad era nominalizat la Oscar

Alex Năstase   
în Stiri mondene
12/10/2019, 12:34
A murit Robert Forster! Actorul din Breaking Bad era nominalizat la Oscar GALERIE FOTO
Robert Forster a murit din cauza unui cancer cerebral. Sursa foto - facebook

A murit Robert Forster! Actorul din Breaking Bad avea 78 de ani și a încetat din viață chiar în ziua în care a fost lansat cel mai recent film al său. Forster a devenit cunoscut publicului în urma rolurilor din filmele Jackie Brown și Twin Peaks. de altfel, acesta a avut și o nominalizare la Oscar și a jucat în peste 100 de filme. Robert Forster și-a făcut un nume la Hollywood mai ales pentru rolurile secundare jucate în anii ’60.

A murit Robert Forster!

Actorul a rupt norii și a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul Max Cherry din filmul lui Quentin Tarantino, Jackie Brown, din 1997. A mai jucat în filme precum The Descendents / Descendenții, Mulholland Drive / Calea Misterelor, Olympus Has Fallen / Cod Roșu la Casa Albă și London Has Fallen / Cod roșu la Londra. A primit roluri și a jucat și în seriale foarte cunoscute la nivel mondial, precum Alcatraz, Twin Peaks și Breaking Bad.

Din păcate, Robert Forster s-a stins din viață vineri, 11 octombrie 2019, chiar în ziua în care a fost lansat cel mai recent film al său, El Camino: A Breaking Bad Movie. Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanțe din partea celor care l-au cunoscut. Actorul a murit în urma unui cancer cerebral. Născut în Rochester, New York, Forster, membru al Triple Nine Society, a absolvit Universitatea din Rochester.

A murit Robert Forster! Robert Forster
Robert Forster jucând într-un film al lui Tarantino în tinerețe. Sursa foto – facebook

Actorul din Breaking Bad era nominalizat la Oscar

După ce a terminat studiile s-a mutat în New York, unde a fost distribuit rapid în producţia de pe Broadway, Doamna Dally Has a Lover, alături de Arlene Francis. Prestaţia actoricească a lui Forster a atras atenţia regizorului John Houston, care l-a adus să joace  în primul său film, Reflections in a Golden Eye, alături de Elizabeth Taylor şi Marlon Brando. A lucrat apoi cu renumitul regizor Haskell Wexler la Medium Cool, devenit un clasic datorită filmărilor din timpul revoltelor la Convenţia Democratică din 1969 din Chicago

De remarcat că actorul avea patru copii: Bobby, Elizabeth, Kate şi Maeghen; patru nepoţi: Tess, Liam, Jack şi Olivia; şi era partenerul de viaţă al Denisei Grayson. Detaliile legate de înmormântare nu au fost încă anunţate.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×