A murit profesorul Carol Matei Ivanciov! A fost deputat în două legislaturi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 15:53
A murit profesorul Carol Matei Ivanciov! A fost deputat în două legislaturi
A murit profesorul Carol Matei Ivanciov. Sursa foto: antena3.ro

Doliu în lumea politică din România, după ce profesorul Carol Matei Ivanciov, fost deputat în două legislaturi din partea Uniunii Bulgare din Banat – România (UBBR), a murit la vârsta de 85 de ani.

A murit profesorul Carol Matei Ivanciov

Carol Matei Ivanciov s-a născut în 9 aprilie 1934, în localitatea Beşenova Veche (Dudeştii Vechi) și a absolvit Universitatea din Cluj-Napoca, Facultatea de Filozofie – specializarea Psihologie-Pedagogie, Universitatea din Timişoara – Facultatea de Limba şi Literatura Română și Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Carol Matei Ivanciov a fost preşedintele UBBR de la înfiinţare (1989), deputat UBBR ( 1990-1992), deputat UBBR (septembrie 1992) și membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Carol Matei Ivanciov, autor de cărți și filme documentare

A activat ca membru al Comisiei pentru învăţământ (1990-1992), membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Japonia.

Profesorul Carol Matei Ivanciova a scris și cărţi în domeniile psihologiei, pedagogiei şi educaţiei fizice, autor a peste 100 de comunicări ştiinţifice la diferite simpozioane naţionale şi internaţionale. A realizat documentare privind etnologia, etnografia şi obiceiurile minorităţii bulgare din România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×