A murit profesorul Carol Matei Ivanciov! A fost deputat în două legislaturi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 15:53
A murit profesorul Carol Matei Ivanciov! A fost deputat în două legislaturi
A murit profesorul Carol Matei Ivanciov. Sursa foto: antena3.ro

Doliu în lumea politică din România, după ce profesorul Carol Matei Ivanciov, fost deputat în două legislaturi din partea Uniunii Bulgare din Banat – România (UBBR), a murit la vârsta de 85 de ani.

A murit profesorul Carol Matei Ivanciov

Carol Matei Ivanciov s-a născut în 9 aprilie 1934, în localitatea Beşenova Veche (Dudeştii Vechi) și a absolvit Universitatea din Cluj-Napoca, Facultatea de Filozofie – specializarea Psihologie-Pedagogie, Universitatea din Timişoara – Facultatea de Limba şi Literatura Română și Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Carol Matei Ivanciov a fost preşedintele UBBR de la înfiinţare (1989), deputat UBBR ( 1990-1992), deputat UBBR (septembrie 1992) și membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Carol Matei Ivanciov, autor de cărți și filme documentare

A activat ca membru al Comisiei pentru învăţământ (1990-1992), membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Japonia.

Profesorul Carol Matei Ivanciova a scris și cărţi în domeniile psihologiei, pedagogiei şi educaţiei fizice, autor a peste 100 de comunicări ştiinţifice la diferite simpozioane naţionale şi internaţionale. A realizat documentare privind etnologia, etnografia şi obiceiurile minorităţii bulgare din România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×