A murit nepalezul care deținea recordul de cel mai scund bărbat din lume! Avea doar 28 de ani

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 16:36
A murit nepalezul care deținea recordul de cel mai scund bărbat din lume! Avea doar 28 de ani
A murit cel mai scund bărbat din lume. Avea doar 28 de ani. Sursa foto: Sky News

Khagendra Thapa Magar, nepalezul care deținea recordul de cel mai scund bărbat din lume s-a stins din viață vineri, 17 ianuarie, într-un spital din orașul Pokhara. Anunțul a fost făcut de către purtătorul său de cuvânt, într-un scurt interviu acordat pentru o publicație locală.

Cel mai scurt bărbat din lume a murit la 28 de ani

„L-am internat joi la Spitalul Manipal. Doctorii au spus că a murit de pneumonie severă. Suntem extrem de afectați de această veste tristă. Condoleanțe familiei. Ne vei lipsi, prieten drag”, a scris și Min Bahadur Rana, preşedintele Fundaţiei Khagendra Thapa Magar, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare. Postarea sa a stârnit numeroase reacții din partea celor care îi urmăresc activitatea în mediul online.

În vârstă de 28 de ani, Khagendra Thapa Magar, măsura doar 67,08 centimetri, motiv pentru care în octombrie 2010 a fost declarat de Guiness World Records cel mai scund bărbat mobil din lume. De asemenea, tânărul era cel mai scund adolescent de sex masculin.

Magar cânta la chitară și adora să danseze

Odată cu obținerea acestui record mondial, popularitatea lui Magar a crescut enorm, micuțul din Nepal devenind un adevărat simbol al statului situat în sudul Asiei. De altfel, tânărul a fost îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume, mai ales că îi plăcea să cânte la chitară și să danseze, clipurile sale devenind virale în doar câteva minute de la publicare.

În 2012, titlul pentru cel mai scund bărbat din lume a fost împărţit în două categorii, pentru persoane mobile şi persoane nedeplasabile. Junrey Balawing, un filipinez în vârstă de 27 de ani, care măsoară 59,93 centimetri, deţine recordul pentru cel mai scund bărbat din categoria persoanelor ce se află în imposibilitatea de a se deplasa.

Cine este cea mai scundă persoană din istorie

Cea mai scundă persoană din lume a fost un alt nepalez, Chandra Bahadur Dangi, care a măsurat 54,6 centimetri. Chiar dacă a murit în 2015, acesta a rămas în amintirea celor din țara natală, datorită poveștii sale demne de un adevărat film de Oscar.

Născut în satul Kalimati din districtul Salyan – Nepal, Dangi avea la naştere o mărime medie, însă la vârsta de patru ani mama sa a observat că acesta are o problemă de creştere. Deși l-a dus la tot felul de medici, nimeni nu a reușit să îl ajute să crească.

A trăit împreună cu familia sa în Rimkholi, districtul Dang, un sat izolat ce nu este racordat la reţeaua de energie electrică. Înainte de a deveni popular odată cu deținerea titlului de cel mai scund om din lume, a avut un trai destul de modest.

Viața i s-a schimbat în anul 2012, când un comerciant de cherestea l-a văzut, l-a măsurat şi i-a spus că ar putea fi cel mai scund om din istorie. Călătorind în capitala Nepalului, Kathmandu, Dangi fost evaluat de o echipă de la Cartea Recordurilor. După ce a fost măsurat de trei ori într-o zi, metoda standard de a se asigura că înălţimea este constantă, recordul a fost înregistrat, iar popularitatea micuțului nepalez a explodat, pur și simplu.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×