A murit miliardarul american David H. Koch. Averea imensă pe care o lasă în urmă

A murit miliardarul american David H. Koch. Averea imensă pe care o lasă în urmă
A murit David Koch, miliardarul american cu avere de peste 100 de miliarde de dolari. Sursa foto: abcnews

Doliu în lumea afacerilor din Statele Unite ale Americii. A murit miliardarul David H. Koch, fondatorul uneia dintre cele mai mari companii private de peste Ocean și lider al unei mișcări politice de extremă dreapta care care se bucură de o mare popularitate în America.

David H. Koch lasă familiei o avere impresionantă

Împreună cu fratele său, Charles, bărbatul a reușit să pună bazele Koch Industries, un gigant cu afaceri în în industria petrolieră, dar și în comerț. De altfel, cei doi erau a treia cea mai bogată familie din lume, cu o avere de peste 125 de miliarde de dolari.

Vestea tristă a fost făcută pulică de membrii familiei care, deși nu au dorit să ofere detalii în privința cauzelor care au condus la deces, au precizat, totuși, în cadrul unui comunicat de presă, că David Koch a suferit în trecut de cancer la prostată.

David Koch a murit la 79 de ani. Sursa foto: gettyimages
David Koch a murit la 79 de ani. Sursa foto: gettyimages

Miliardarul american s-a implicat activ și în viața politică

Pe lângă succesul răsunător obținut în lumea afacerilor, David Koch a fost în permanență preocupat de cele mai arzătoare probleme ale societății civile, implicându-se activ pe scena politică din Statele Unite ale Americii.

Mai concret, acesta a finanțat de-a lungul timpului mișcările politice care au dus ulterior la creșterea influenței inițiativei Tea Party. Conform unei analize publicate în New York Times, frații  au contribuit financiar cu până la 100 de milioane de dolari, Tea Party devenind în prezent o formidabilă mișcare conservatoare de dreapta din SUA.

Într-un interviu acordat în urmă cu ceva vreme, miliardarul a negat vehement că ar fi finanțat vreodată vreun candidat al acestei mișcări. „Nu am participat la niciun eveniment organizat de Tea Party”, spunea acesta în 2010. Cu toate acestea, atât David, cât și fratele său, Charles, au recunoscut că au donat bani către asociația Americans for Prosperity, un grup politic de extremă-dreapta acuzat că ar fi acordat sprijin politic mișcării mai sus amintite.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×