A murit lăutarul Strugurel de la Oradea. Bărbatul avea 65 de ani și a murit peste hotare, după un spectacol

A murit lăutarul Strugurel de la Oradea. Bărbatul avea 65 de ani și a murit peste hotare, după un spectacol
A murit lăutarul Strugurel de la Oradea

Doliu în lumea muzicii de petrecere, după ce cunoscutul lăutar Strugurel de la Oradea a murit la vârsta de 65 de ani, răpus de un infarct. Stelian Burcă a încetat din viaţă în Olanda.

A murit lăutarul Strugurel de la Oradea

Potrivit familiei, acesta a fost răpus de un infarct duminică dimineaţă la ora 3, la vârsta de 65 de ani. Trupul neînsuflețit al lăutarului va fi repatriat zilele următoare pentru a fi înmormântat în Băile Felix.

„Era de câteva zile în Olanda. Tocmai se întorsese de la o petrecere la care a cântat. S-a aşezat pe marginea patului, a spus că merge până la baie, dar a căzut înapoi în pat. A făcut infarct”, a declarat pentru BIHOREANUL Sorin Stan, nepotul artistului.

„Am avut şi eu o viaţă”

Familia lăutarului este în stare de șoc, mai ales că acesta nu era cunoscut ca fiind cu afecțiuni medicale. „Nu s-a plâns niciodată de nimic. Săptămâna trecută a şi fost acasă, şi-a făcut analizele şi era sănătos”, a povestit nepotul.

„Era un om de viaţă, tânăr în sufletul lui. Stătea tot timpul cu nepoţii, cu tineretul, nu se recunoştea între cei de vârsta lui. Uneori chiar glumea cu noi: «O să trăiesc 120 de ani…»”, a spus Stan.

Stelian Burcă şi-a căpătat porecla de „Strugurel” din copilărie. Era obișnuit cu petrecerile, mai ales că a cântat de la vârsta de opt ani remarcându-se ca un bun interpret de doine, hore şi muzică de Banat.

Împreună cu fratele său Fănică a cântat ani buni la restaurantul Mureşul din Băile Felix, dar şi la alte localuri ale hotelurilor din staţiune.

Printre piesele mai cunoscute s-au numărat „Am avut şi eu o viaţă”, „Plec Doamne între străini”, „Ce-aş fi vrut să fii cu mine” şi altele…

În ultimii ani a avut colaborări inclusiv cu manelişti cunoscuţi precum Adrian Copilul Minune şi a susţinut spectacole împreună cu formaţia sa pentru comunităţile de români din Olanda şi ţările învecinate. Era văduv de zece ani şi avea un băiat şi o fată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×