A murit Ilie Plătică-Vidovici, apropiatul lui Ion Iliescu! A fost vicepreședinte PSD timp de 13 ani și senator în patru mandate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 12:45
A murit Ilie Plătică-Vidovici, apropiatul lui Ion Iliescu! A fost vicepreședinte PSD timp de 13 ani și senator în patru mandate
A murit Ilie Plătică-Vidovici. Sursa foto: adevarul.ro

A murit Ilie Plătică-Vidovici, unul dintre oamenii de bază ai lui Ion Iliescu în timpul Revoluţiei din 1989! Maiorul în rezervă Ilie Plătică-Vidovici a murit la vârsta de 68 de ani, în urma unei boli incurabile. A fost președinte PDSR și PSD Galați timp de 13 ani, dar și vicepreședinte PSD la nivel național, și a avut nu mai puțin de patru mandate de senator!

A murit Ilie Plătică-Vidovici

Ilie Plătică-Vidovici a încetat din viaţă, marţi, 10 decembrie 2019, la vârsta de 68 de ani, după o chinuitoare luptă cu o boală incurabilă. Fost militar de carieră, Plătică Vidovici s-a remarcat în toiul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, atunci când a decis să aresteze întreg comitetul revoluţionar constituit ad-hoc, pe 22 decembrie, la Galaţi.

Membrii comitetului au stat în beciul sediului judeţenei PCR (actulul sediu al Prefecturii Galaţi) timp de şase zile. În toată această perioadă au fost supuşi unei adevărate torturi psihice, fiind în dese rânduri ameninţaţi cu plutonul de execuţie, pentru „terorism şi trădare”, potrivit adevărul.ro. Au fost eliberaţi şi scoşi de sub orice acuzare.

Ilie Plătică-Vidovici intrase în conflict cu PSD

Ilie Plătică a devenit primul preşedinte al FSN Galaţi, vicepreşedinte la nivel naţional al grupării şi unul dintre oamenii foarte apropiaţi de Ion Iliescu. Ilie Plătică-Vidovici s-a retras din lumea politică în anul 2003, după ce Dan Nica a preluat conducerea PSD.

A avut patru mandate de senator și de fiecare dată a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Ilie Plătică-Vidovici a intrat în conflict cu propriul său partid, după ce a dat în judecată Guvernul Ponta pentru că acesta a redus unele drepturi ale revoluţionarilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×