A murit George Balint. Compozitorul și dirijorul avea 58 de ani

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
01/09/2019, 15:28
A murit George Balint. Compozitorul și dirijorul avea 58 de ani
Compozitorul s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani. Sursa foto: Ziarul Metropolis

A murit George Balint, cunoscut compozitor și dirijor român. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani, după o lungă perioadă de chin cu boala pe care o avea. Trupul neînsuflețit al marelui artist a fost depus azi la ora 10:00 la Capela Cimitirului Bellu, iar mâine, acesta va fi depus în Aula Palatului Cantacuzino, între orele 12:00 și 13:00.

A murit George Balint, cunoscut compozitor și dirijor

Moartea lui Balint a marcat-o pe Ozana Barabancea, cântăreață cu care marele compozitor era foarte bun prieten și o ajuta din punct de vedere artistic. Balint a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor încă din anul 1987. A fost directorul artistic al Operei Naționale din București între 1997 și 2000.

„Dumnezeu să vă aibă sufletul în pază, domnule profesor, maestre! R.I.P profesorul, compozitorul si dirijorul George Balint?”, este mesajul postat de Ozana Barabancea după ce a aflat de moartea marelui dirijor.

a murit George Balint
A murit George Balint. Sursa foto: libertatea.ro

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Viișoara din Ploiești

„Compozitor polivalent, George Balint a primit recunoaşterea Uniunii Compozitorilor prin nu mai puţin de patru premii pentru creaţii camerale, corale, vocal-simfonice şi de balet. Trupul neînsuflețit al compozitorului George Balint va fi depus astăzi, 1 septembrie, începând cu ora 10.00, la Capela Cimitirului Bellu și mâine, 2 septembrie, între orele 12 și 13 în Aula Palatului Cantacuzino. Înmormântarea va avea loc tot luni, 2 septembrie, la cimitirul Viișoara din Ploiești, în jurul orei 15”, scrie pe portalul românia-muzical.ro.

Pe 2 august, un prieten de-ai lui Balint a făcut un apel la oameni pentru a-i salva viața, mai exact, acesta avea nevoie de sânge. „Cine poate dona sânge grupa 0 pentru Georgică Balint, Pacient în Spitalul Municipal, salonul 49, et. 12”, a fost mesajul familiei de la acea vreme.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×