A murit fotograful Albert Horopciuc. Paralizat de la gât în jos în ultimii 6 ani, acesta a continuat să bucure oamenii cu fotografiile sale

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
23/03/2020, 12:36
A murit fotograful Albert Horopciuc. Paralizat de la gât în jos în ultimii 6 ani, acesta a continuat să bucure oamenii cu fotografiile sale
A murit fotograful Albert Horopciuc. Sursa foto: adevarul.ro

Albert Horopciuc, 52 de ani, a murit în urma unei boli cumplite. În ultimii ani, deşi era paralizat de la gât în jos, fotograful a realizat imposibilul pentru a împărtăşi semenilor frumuseţea vieţii.

Doliu în lumea fotografiei. Fotograful Albert Horopciuc, a decedat

Albert Horopciuc a paralizat de la gât în jos în anul 2014. Pe neaşteptate, într-o zi în care credea că este agasat de o răceală, a rămas paralizat de la gât în jos. „A fost o zi rece, a plouat şi m-a apucat durerea de ceafă. I-am spus soţiei să mergem acasă, am făcut cumpărături şi ne-am culcat la amiază. M-am trezit cu o durere cumplită şi l-am rugat pe fiul meu de nouă ani să-mi facă un masaj.

Durerea nu mi-a trecut şi m-am dus să-mi fac un duş fierbinte. Am apucat să ies din cadă dar, în trei sferturi de oră, am paralizat de la gât în jos. A venit Salvarea şi am mai avut puterea să glumesc cu fetiţa mea de şase ani, spunându-i că uite, tati merge cu caleaşca.

Albert Horopciuc a continuat să facă fotografii

De la spitalul din Hunedoara m-au trimis la Timişoara, iar aici mi-au zis că am o infecţie la coloană, mielită. Am nevoie de tratament, dar nu au fonduri”, spunea Albert Horopciuc, în anul 2014.

Albert Horopciuc nu s-a lăsat descurajat de situaţia cumplită în care a intrat şi a continuat să facă poze. Acesta putea fi văzut deseori pe străzile Hunedoarei făcând fotografii. Reuşea să apese declanşatorul aparatului foto cu un deget sau cu comanda specială de care beneficia.

Albert Horopciuc, insultat de locuitorii oraşului

Uneri cerea ajutorul străinilor să facă fotografia în locul lui. Albert Horopciuc a fost chiar insultat de către localnici la un moment dat.

Aparatul de fotografiat mi s-a stricat iar unii dintre voi chiar mă invidiază. În urmă cu câteva zile am auzit spunând Pe ăsta îl doare la banană! Se plimbă toată ziua! Nu credeam că mă invidiază cineva. Nebunilor, de ce mă invidiaţi?

Pentru că sunt sondat din 4 în 4 ore, pentru că nu mă mai pot îmbrăca, spăla şi uneori chiar mânca, pentru că nu îmi pot folosi mâinile şi multe alte lucruri care sunt banale pentru majoritatea oamenilor: periatul dinţilor, legatul şireturilor etc.

Voi, cei care mă invidiaţi, nu meritaţi să va lumineze cineva mintea, pe care nu o aveţi! Aţi vrea să aveţi viaţa mea, nebunilor? Când voi avea aparat, voi mai fotografia, indiferent de ceea ce spun nebunii”, a fost ultimul mesaj transmis de Albert Horopciuc, pe pagina sa de Facebook, în luna februarie a acestui an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×