A murit actrița Diahann Carroll, din serialul Dinastia. Ea suferea de cancer la sân

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
05/10/2019, 10:43
A murit actrița Diahann Carroll, din serialul Dinastia. Ea suferea de cancer la sân
Diahann Carroll, actrița de culoare a murit la vârsta de 84 de ani. Sursa foto: wcvb.com

Actrița de culoare Diahann Carroll a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Tristul anunț a fost făcut de impresarul actriței care a anunțat că Diahann Carroll a pierdut lupta cu cancerul. Renumita cântăreață americană suferea de cancer la sân.

Diahann Carroll a încetat din viață. Actrița avea 84 de ani

Diahann Carroll este prima actriță de culoare care a jucat într-un serial TV. Actrița americană a fost totodată și prima femeie de culoare care a obținut un premiu Tony pentru „cea mai bună actriță”. Diahann Carroll a primit acest premiu pentru comedia muzicală de pe Broadway ”No Strings” în anul 1962.

Cunoscuta actriță s-a luptat timp de câțiva ani cu cancerul la sân, iar vineri, 4 octombrie, actrița a pierdut lupta cu viața. Renumita actriță de culoare a încetat din viață la locuința sa din Los Angeles. Anunțul trist al morții cântăreței a fost făcut de impresarul artistei.

Actrița de culoare a murit la vârsta de 84 de ani
Diahann Carroll, în rolul principal din serialul ”Dinastia” interpretând-o pe Dominique Devereaux. Sursa foto: scoopnest.com

Cine a fost actrița amerciană de culoare Diahann Carroll

Diahann Carroll s-a născut în iulie 1935 în cartierul Bronx din New York. Artista a fost pentru început cântăreață, apoi a interpretat pe Broadway și ulterior a devenit actriță. Primul rol pe care l-a jucat Diahann Carroll a fost în pelicula ”Porgy and Bess”(1959), film regizat de Otto Preminger. Actrița a devenit cunoscută abia după rolul pe care l-a jucat în serialul de televiziune ”Julia”, rol pe care l-a jucat timp de patru ani. Diahann Carroll era o infirmieră văduvă care își creștea singură copilul. Actrița a primit Globul de aur pentru rolul din ”Julia”.

Ulterior, avea să joace în serialul ”Dinastia” unde a jucat rolul lui Dominique Devereaux. Diahann Carroll a devenit astfel cunoscută la nivel internațional fiind o deschizătoare de drumuri pentru toate actrițele de culoare din industria cinematografică americană. Halle Berry şi Angela Bassett sunt doar două dintre actrițele care au mărturisit că Diahann Carroll le-a inspirat cariera.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×