A murit actrița Diahann Carroll, din serialul Dinastia. Ea suferea de cancer la sân

A murit actrița Diahann Carroll, din serialul Dinastia. Ea suferea de cancer la sân
Diahann Carroll, actrița de culoare a murit la vârsta de 84 de ani. Sursa foto: wcvb.com

Actrița de culoare Diahann Carroll a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Tristul anunț a fost făcut de impresarul actriței care a anunțat că Diahann Carroll a pierdut lupta cu cancerul. Renumita cântăreață americană suferea de cancer la sân.

Diahann Carroll a încetat din viață. Actrița avea 84 de ani

Diahann Carroll este prima actriță de culoare care a jucat într-un serial TV. Actrița americană a fost totodată și prima femeie de culoare care a obținut un premiu Tony pentru „cea mai bună actriță”. Diahann Carroll a primit acest premiu pentru comedia muzicală de pe Broadway ”No Strings” în anul 1962.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cunoscuta actriță s-a luptat timp de câțiva ani cu cancerul la sân, iar vineri, 4 octombrie, actrița a pierdut lupta cu viața. Renumita actriță de culoare a încetat din viață la locuința sa din Los Angeles. Anunțul trist al morții cântăreței a fost făcut de impresarul artistei.

Actrița de culoare a murit la vârsta de 84 de ani
Diahann Carroll, în rolul principal din serialul ”Dinastia” interpretând-o pe Dominique Devereaux. Sursa foto: scoopnest.com

Cine a fost actrița amerciană de culoare Diahann Carroll

Diahann Carroll s-a născut în iulie 1935 în cartierul Bronx din New York. Artista a fost pentru început cântăreață, apoi a interpretat pe Broadway și ulterior a devenit actriță. Primul rol pe care l-a jucat Diahann Carroll a fost în pelicula ”Porgy and Bess”(1959), film regizat de Otto Preminger. Actrița a devenit cunoscută abia după rolul pe care l-a jucat în serialul de televiziune ”Julia”, rol pe care l-a jucat timp de patru ani. Diahann Carroll era o infirmieră văduvă care își creștea singură copilul. Actrița a primit Globul de aur pentru rolul din ”Julia”.

Ulterior, avea să joace în serialul ”Dinastia” unde a jucat rolul lui Dominique Devereaux. Diahann Carroll a devenit astfel cunoscută la nivel internațional fiind o deschizătoare de drumuri pentru toate actrițele de culoare din industria cinematografică americană. Halle Berry şi Angela Bassett sunt doar două dintre actrițele care au mărturisit că Diahann Carroll le-a inspirat cariera.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×