A murit actrița Bibi Anderson. Familia a făcut anunțul trist

Bogdan Solomon   
în Filme
15/04/2019, 09:29
A murit actrița Bibi Anderson. Familia a făcut anunțul trist GALERIE FOTO
A murit actrița suedeză Bibi Anderson. Avea 83 de ani

Doliu în lumea filmului. A murit una dintre cele mai cunoscute actrițe ale cinematografiei suedeze. Este vorba despre Bibi Anderson, care a colaborat de nenumărate ori cu marele regizor Ingman Bergmar. Vestea tristă a fost anunțată chiar de fiica îndrăgitei actrițe.

Veste tristă din lumea filmului. A murit actrița Bibi Anderson

„A lăsat în urma ei un gol enorm pentru toţi cei care au avut privilegiul de a trăi alături de ea”, a declarat Jenny Grede Dahlstrand fiica marii actrițe pentru AFP.  Figură marcantă pentru lumea filmului din Suedia și nu numai, Bibi Anderson a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

În ultimii ani, actrița s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate. În 2009, a suferit un accident vascular, în urma căreia s-a ales cu o paralizie parțială. Acela a fost momentul în care s-a văzut nevoită să pună capăt unei cariere impresionante, începută în 1951.

Bibi Anderson a fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe suedeze din toate timpurile
Bibi Anderson a fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe suedeze din toate timpurile

Cine a fost Bibi Anderson

În ceea ce privește viața personală, Bibi Anderson a fost căsătorită cu regizorul Kjell Grede, de care a divorțat însă în anul 1960.  Cei doi au împreună o fiică. Nu a fost singurul mariaj al actriței suedeze. Ulterior, s-a măritat cu politicianul și scriitorul Per Ahlmark, însă nici această căsnicie nu a durat prea mult. În 2004, Bibi Anderson s-a căsătorit cu Gabriel Mora Baeza, despre care spunea că a fost marea iubire a vieții sale.

Bibi Anderson și-aînceput cariera în cinematografie în anul 1951 și a continuat până în  2009, când problemele de sănătate au obligat-o să se retragă. De-a lungul carierei sale impresionante, Bibi Andersson a primit numeroase premii și distincții, printre care se numără și Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, cu rolul său din „The Mistress”. Printre filmele cu care a reușit să cucerească publicul amintim: A şaptea pecete, Fragii sălbatici şi Persona.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×