A început „lupta” cu defrișările ilegale! Jandarmii ieșeni au oprit o căruță cu lemne și se laudă cu asta pe Facebook

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 14:31
A început „lupta” cu defrișările ilegale! Jandarmii ieșeni au oprit o căruță cu lemne și se laudă cu asta pe Facebook
Jandarmeria Iași se laudă că luptă cu defrișările cu două poize în care jandarmii verifică o căruță cu lemne *foto: facebook Jandarmeria Iași

România este pusă sub lupa unui infringement din cauza legislației privind defrișările ilegale. Astfel, țara noastră mai are o lună la dispoziție pentru a reglementa cum trebuie legile și a le pune în acord cu legislația europeană. În acest context, Jandarmeria Română face și ea ce poate. Și anume să verifice căruțele oamenilor amărâți care culeg vreascuri din pădure pentru a avea lemne la sobă.

Jandarmii ieșeni se laudă că luptă cu defrișările după ce au oprit o căruță cu lemne

Astfel, pe pagina Inspectoratul Județean de Jandarmerie Iași a publicat pe facebook două poze în care inspectează o căruță cu lemne, cu mesajul „acțiuni de prevenire și combatere a furtului de material lemnos, în cooperare cu Ocolul Silvic Hârlău”.

Îni magini pot fi văzuți doi jandarmi care verifică niște acte și o căruță trasă de doi cai care a fost oprită. Conducătorul căruței nu se poate vedea, ci doar ghetele pline de noroi ale acestuia.

Cetățenii români nu au fost însă prea impresionați de fapta jandarmilor. „Dar pe cei care scot zeci de camioane de lemn sănătos nu îi vedeți?”, „Nu vă e rusine sa postati asa ceva?”

„Oarba după voi de milițieni dar vagoanele pline cu lemn din pădurile noastre care pleacă în Austria de ce nu la opriți aaaa va luați șpagă de la aia și cu amărâții va faceți planul”, sunt o parte din comentariile postare de români la pozele Jandarmeriei Iași.

Jandarmeria Iași se laudă că luptă cu defrișările cu două poize în care jandarmii verifică o căruță cu lemne
Postarea pusă de Jandarmeria Iași în care un bărbat care duce o căruță cu lemn
a fost tras pe dreapta *foto: facebook

Comisia Europeană, avertizare pentru România

Reamintim faptul că la începutul acestei săptămâni Comisia Europeană a trimis o scrisoare României de punere în întârziere și a acordat termen de o lună pentru remedierea problemelor în ceea ce privește aplicarea în mod corect a Regulamentului UE privind lemnul (EUTR).

Prin acest regulament este interzis firmelor din sectorul lemnului să producă sau să introducă pe piața UE produse obținute din bușteni recolțati ilegal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×