A fost suspendată activitatea clinicii stomatologice din Piteşti! Un copil de patru ani a intrat în stop cardio-respirator aici şi starea lui este critică

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 16:47
A fost suspendată activitatea clinicii stomatologice din Piteşti! Un copil de patru ani a intrat în stop cardio-respirator aici şi starea lui este critică GALERIE FOTO
Victor Costache, ministrul Sanatatii confirmă starea critică a copilului. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

A fost suspendată activitatea clinicii stomatologice din Piteşti unde un copil de patru ani a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a luat decizia.

A fost suspendată activitatea clinicii stomatologice din Piteşti!

Anunțul a fost confirmat și de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care a precizat că starea copilului este critică. Liberalul spune că anestezia generală se poate administra „numai în condiţiile prevăzute legal”.

Mai mult de atât, substanţa administrată băieţelului poate fi folosită „exclusiv intraspitalicesc” şi nu poate fi utilizată într-un cabinet stomatologic „fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele”.

Un copil de patru ani a intrat în stop cardio-respirator aici şi starea lui este critică

Costache nu a ezitat și a recunoscut că în acest moment copilul nu este bine deloc. Micuțul este internat la ATI la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

„Este o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de accidente şi astfel de practici.

(…) Este clar că acolo au fost probleme mari”, a conchis ministrul. Vă reamintim că DSP Argeş a făcut verificări la clinica de stomatologie, care a fost sancţionată cu 20.000 de lei, întrucât, deşi are autorizaţie de funcţionare, nu are Secţie ATI.

Părinţii au venit cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Piteşti. Din păcate, micuțul a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii generale.

Copilul a fost iniţial transportat la un spital din Piteşti, după care a ajuns în București. Clinica stomatologică are autorizaţie sanitară de funcţionare (ASF) eliberată de DSP Argeş cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultaţii şi tratamente în specialităţile medicină dentară şi ortodonţie.

”Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcţionare o secţie de ATI. Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o sancţiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizaţia Sanitară de Funcţionare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×