A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu coronavirus. Astfel, medicii francezi au tras un semnal de alarmă și spun că există și alte lucruri care trebuie să îi pună pe oameni în gardă.
A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu coronavirus
Pe lângă febră, tuse, dispnee (greutate în respiraţie), medici ORL avertizează că şi pierderea mirosului este un alt simptom asociat bolii provocate de noul coronavirus.
Mai exact, șeful Direcţiei pentru Sănătate din ministerul de resort francez, Jerome Salomon, a fost cel care a confirmat că specialişti ORL au observat în aceste ultime zile „o recrudescenţă a cazurilor de anosmie”.
Se manifestă în special la tineri
Ce înseamnă acest lucru pe înțelesul tuturor? Ei bine, discutăm despre o „dispariţie bruscă a mirosului”, dar, atenție, lucrul acesta se petrece fără ca pacientul să aibă nasul înfundat. Câteodată, acest simptom este însoțit și de o dispariţie a gustului (ageuzie).
Trebuie specificat că dispariţia bruscă a mirosului descrisă de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni în mod izolat sau împreună cu alte simptome asociate virusului.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
În cazul anosmiei, „trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului”, a subliniat Jerome Salomon.
Cu toate acestea, discutăm despre un simptom „destul de rar” şi este observat „în general” la pacienţi tineri, care dezvoltă forme „mai puţin severe” ale bolii, a precizat directorul pentru Sănătate.
Între timp, societatea franceză de ORL a lansat o alertă vizând recrudescenţa acestor cazuri, mesaj distribuit de medici pe reţelele de socializare. „Există o legătură evidentă între anosmie şi virus”, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris.
„Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sunt COVID-19 pozitive”, a precizat specialistul
„Persoanele care resimt anosmie, trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klei