Cutremur puternic în Croația soldat cu pagube materiale și cel puțin 10 răniți. Oamenii au uitat de carantina de coronavirus și au ieșit pe străzi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 10:13
Cutremur puternic în Croația soldat cu pagube materiale și cel puțin 10 răniți. Oamenii au uitat de carantina de coronavirus și au ieșit pe străzi
Cutremur de 5,3 pe Richter în Croația

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a lovit duminică dimineaţă capitala Croaţiei, Zagreb, producând importante pagube materiale şi declanşând scene de panică, relatează Agerpres. Oamenii au ieșit în număr mare pe străzi, chiar dacă autoritățile le-au cerut să rămână în case, după ce a fost înregistrat primul deces de coronavirus.

UPDATE: Un lanț de cutremure a rănit până acum 10 persoane și a provocat daune materiale ample în această duminică în capitala croată Zagreb, în special în centrul orașului.

Autoritățile croate au avertizat populația să păstreze distanța între ei în timpul operațiunilor de salvare și să solicite asistență medicală, dacă au nevoie în fața pandemiei de coronavirus care afectează țara balcanică, unde au fost înregistrate 206 cazuri și un deces.

Cutremur de 5,3 pe Richter în Croația

Seismul a avut loc la ora locală (05.00 GMT), iar oamenii au uitat de carantina cauzată de coronavirus, așa că au ieșit panicați din case, pe străzile din Zagreb, potrivit unei corespondente a AFP.

Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM).

Oamenii au uitat de carantina impusă de infecția de coronavirus și au ieșit pe străzile din Zagreb, în urma cutremurului puternic

În cartierele vechi din centrul Zagrebului, faţadele unor clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului, iar numeroase părţi ale oraşului au rămas fără electricitate.

Seismul a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 5, la ora 07.00 (06.00 GMT). Autorităţile locale nu au raportat victime într-o primă fază.

Balcanii sunt o zonă cu o puternică activitate seismică, iar cutremurele sunt frecvente.

Croația a fost atinsă și de coronavirus. Până în prezent au fost confirmate 110 cazuri, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 29 de cazuri. A fost înregistrată chiar și prima victimă în urma infecției cu coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×