A apărut primul caz de hepatită E la om, trasmisă de la șobolani

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/09/2018, 15:49
A apărut primul caz de hepatită E la om, trasmisă de la șobolani
A apărut primul caz de hepatita E la om, aceasta se transmite prin șobolani

Hepatita E a dezvoltat primul caz al acestei boli transmise de la rozătoare. Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong este primul bolnav de hepatita E. Casa acestuia s-a dovedit a fi un focar de infecție, din cauza numărului crescut de șobolani. Specialiștii încă nu cunosc felul în care a contractat bărbatul virusul hepatitei E.

Hepatita E trasnmisă de rozâtoare

Medicii au descoperit cazul fără precedent și uluitor de hepatita E la om, care este transmisă doar de șobolani. Până acum nu au existat cazuri de astfel gen, și nici dovezi că acest virus ar fi avut naștere, ori că se poate transmite și la oameni. Modul prin care poate fi contractat este răspândit prin apă.

Bărbatul a aflat că a luat virusul după câteva analize imagistice pentru a descoperi dacă îi funcționează ficatul cum trebuie. Organul avusese parte de un transplant, astfel teste amănunțite pentru a ști dacă organismul funționează au avut loc. Mirarea doctorilor a venit după ce au aflat că acesta a luat hepatita E. După mai multe investigații, s-a aflat și că bărbatul de 56 de ani avea o tulpină extrem de diferită a hepatite care are posibilitatea să se instaleze și la oameni. „Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat”, au spus medicii acestui caz unic.

Care sunt simptomele

Simptomele potrivite Hepatite E transmisă de șobolani includ icterul, oboseala, febra, greața, voma și durere în zona abdomenului. Bărbatul infestat cu virului nemaivăzut la persoane este sub tratament, iar recuperarea decurge foarte bine, spun medicii. Acest virus poate fi fatal numai pentru femeile însărcinate și oamenii cu un sistem imunitar slab. Mai mult de 60% din infecțiile pe care le dezvoltă oamenii sunt apărute în primă fază la animale, așa arată cazurile apărute de-a lungul vremii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×