Hepatita E a dezvoltat primul caz al acestei boli transmise de la rozătoare. Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong este primul bolnav de hepatita E. Casa acestuia s-a dovedit a fi un focar de infecție, din cauza numărului crescut de șobolani. Specialiștii încă nu cunosc felul în care a contractat bărbatul virusul hepatitei E.
Hepatita E trasnmisă de rozâtoare
Medicii au descoperit cazul fără precedent și uluitor de hepatita E la om, care este transmisă doar de șobolani. Până acum nu au existat cazuri de astfel gen, și nici dovezi că acest virus ar fi avut naștere, ori că se poate transmite și la oameni. Modul prin care poate fi contractat este răspândit prin apă.
Bărbatul a aflat că a luat virusul după câteva analize imagistice pentru a descoperi dacă îi funcționează ficatul cum trebuie. Organul avusese parte de un transplant, astfel teste amănunțite pentru a ști dacă organismul funționează au avut loc. Mirarea doctorilor a venit după ce au aflat că acesta a luat hepatita E. După mai multe investigații, s-a aflat și că bărbatul de 56 de ani avea o tulpină extrem de diferită a hepatite care are posibilitatea să se instaleze și la oameni. „Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat”, au spus medicii acestui caz unic.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Care sunt simptomele
Simptomele potrivite Hepatite E transmisă de șobolani includ icterul, oboseala, febra, greața, voma și durere în zona abdomenului. Bărbatul infestat cu virului nemaivăzut la persoane este sub tratament, iar recuperarea decurge foarte bine, spun medicii. Acest virus poate fi fatal numai pentru femeile însărcinate și oamenii cu un sistem imunitar slab. Mai mult de 60% din infecțiile pe care le dezvoltă oamenii sunt apărute în primă fază la animale, așa arată cazurile apărute de-a lungul vremii.