Prognoză meteo săptămâna 4-10 februarie. Temperaturile scad în a doua perioadă a intervalului

Claudiu Melinte   
în Prognoza meteo
02/02/2019, 14:54
Prognoză meteo săptămâna 4-10 februarie. Temperaturile scad în a doua perioadă a intervalului GALERIE FOTO
Prognoză meteo săptămâna 4-10 februarie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru săptămâna 4-10 februarie. Meteorologii anunță o vreme caldă, cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului în prima parte a săptămânii, dar valorile termice vor scădea treptat în a doua parte a intervalului.

Dupăm câteva zile calde, cu valori termice apropiate de cele din zilele de primăvară, meteorologii anunță că „valorile termice vor marca o scădere și se vor apropia din nou de cele normale pentru această perioadă.”

Prognoză meteo săptămâna 4-10 februarie

„Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în regiunile centrale și sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul țării și în general deficitar în regiunile centrale, nordice și nord-vestice. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, potrivit ANM.

Vremea săptămâna 4-10 februarie în București

Temperaturile ar putea ajunge până la 10 grade Celsius pe 4 februarie în Capitală. „Urmează o răcire treptată, iar până la finalul intervalului prognozat se va ajunge la o medie a temperaturii maxime de 3…4 grade Celsius. Temperaturile minime vor prezenta mici variatii în prima jumătate a intervalului, dar în general media va fi ușor pozitivă, de 1…2 grade Celsius”, anunță meteorologii.

Temperaturile scad treptat și în Capitală
Temperaturile scad treptat și în Capitală

Vremea săptămâna 4-10 februarie în Cluj-Napoca

Până pe 5 februarie, un proces de încălzire va determina o vreme deosebit de caldă pentru debutul lunii, apoi urmează valorile termice apropiate de cele specifice acestei perioade din an (2…6 grade Celsius). Noaptea, până pe 5 februarie vor fi 0…2 grade Celsius, apoi se vor situa între -6 și -1 grad Celsius.

Vremea săptămâna 4-10 februarie în Iași

Pe 4 februarie, temperaturile vor fi cuprinse între 4…5 grade Celsius. „După această dată se va răci, iar media maximelor va scădea la 0 grade Celsius. Aceeași evoluție va fi valabilă și pentru regimul nocturn: pentru prima jumătate a intervalului, media minimelor se va situa în jur de 0 grade Celsius, iar după 5 februarie va scădea treptat, până spre -6…-5 grade Celsius”, precizează ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×