Alianța BMW-Mercedes a născut controverse în toată lumea. Rivalii de-o viață ajung să colaboreze, după o altă asociere controversată: Ford și Volkswagen. Colaborarea nu va fi în termeni tehnologici, ci pentru platforme ale modelelor aflate în gama deja existentă.
Cei doi producători germani ar urma să colaboreze pentru modele Seria 1 și Clasa A, iar acesta să fie doar începutul. Platforma comună pentru cele două modele ar putea duce la o economie de câteva miliarde pentru fiecare producător în parte.
BMW și Mercedes se aliază!
Publicația Handelsblatt spune că o platformă comună, cu tracţiune pe faţă, nu ar putea veni mai devreme de anul 2025. Mercedes a lansat de curând ultima versiunea de Clasa A, iar BMW pregătește lansarea ultimului Seria 1.
Potrvit acestei publicații, inginerii celor doi producători nu ar fi încântați de această colaborare. Există o luptă continuă pentru piziția de lider pe piață. Mercedes a înregistrat vânzări de 2,3 milioane de autoturisme în 2018, ocupând astfel prima poziție. În schimb, BMW spune că au avut vânzări de 2,4 milioane de unități, fiind campionul pieței premium, doar că în vânzările acestora au fost incluse și tranzacțiile cu motociclete, Mini sau Rolls Royce.
Alianța celor doi giganți ar putea duce la folosirea comună a unor componente. Transmisia și bateriile pentru mașinile electrice ar fi două subansamble în această dispută. De asemenea, patentele ar putea fi împărțite pentru a putea dezvolta noi tehnologii mult mai ușor.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Germanii au interzis mașinile diesel
„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisar european.