Guvernul modifică Legea societăților, a contabilității, Codul Fiscal și Codul de Prorcedură, printr-o ordonanță

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 14:07
Guvernul modifică Legea societăților, a contabilității, Codul Fiscal și Codul de Prorcedură, printr-o ordonanță
Guvernul va schimba printr-o ordonanță cele mai importante acte normative.

Cele mai importante acte normative vor urma să fie modificate de către Guvern, astfel că Legea societăților și cea a contabilității, Codul fiscal și Codul de procedură se vor schimba. Acestea reglementează regulile principale pentru funcționarea afacerilor din țară.

Schimbarea celor mai importante acte normative se va face printr-o ordonanță simplă. Noile schimbări vin la o scurtă vreme de la o altă modificare a Codului fiscal, care fost făcut printr-o ordonanță de urgență.

Legea societăților, a contabilității, Codul Fiscal și Codul de Prorcedură, modificate ptrintr-o ordonanță!

Executvul dorește să schimbe cele mai importante acte normative printr-o ordonanță. Cele ce se vor schimba sunt: Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea societăților și cea a contabilității. MPrintre altele, noul OG care a fost propus de către Guvern introduce un mecanism alternativ de eșalonare pentru plata datoriilor de la 31 decembrie a anului 2017. Acesta aprobă un nou program de investiții multianual pentru a reabilita termic.

Guvernul modifică legile
Guvernul modifică legile: Legea societăților, a contabilității, Codul Fiscal și Codul de Prorcedură

„8) Statul, prin Ministerul Finanțelor Publice, va exercita acțiunea în regres împotriva judecătorului sau procurorului dacă, în urma raportului consultatival Inspecției Judiciare prevăzut la alin. (7) și al propriei evaluări, apreciază că eroarea judiciară a fost cauzată ca urmare a exercitării de judecător sau procuror a funcției cu rea credință sau gravă neglijență. Termenul de exercitare a acțiunii în regres este de 6 luni de la data comunicării raportului Inspecției Judiciare.”

Tot la Legea 303, PSD-ALDE a completat art. 7, alin 7, care prevede ce informatii si acte devin informatii de interes public, la care accesul este garantat, inlocuind sintagma „acte emise” cu „acte administrative extrajudiciara”: „Informațiile care privesc statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară, organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, cooperarea instituțională între instanțe și parchete, pe de o parte, și orice altă autoritate publică, pe de altă parte, precum și actele administrative extrajudiciare emise sau încheiate de către sau între autorităţile publice care privesc sau afectează desfăşurarea procedurilor judiciare, prin derogare de la prevederile art. 12 din Legea 544/2001, constituie informații de interes public, la care accesul liber este garantat.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×