Olguța Vasilescu, după ce a fost respinsă pentru a doua oară de Iohannis: ”El încalcă legislația”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 21:29
Olguța Vasilescu, după ce a fost respinsă pentru a doua oară de Iohannis: ”El încalcă legislația”
După ce a fost refuzată pentru a doua oară de Iohannis, Olguța Vasilescu a precizat că șeful statului încalcă legea

Lia Olguța Vasilescu a precizat că președintele Klaus Iohannis încalcă legea, după ce a fost respinsă pentru a doua oară de acesta, pentru portofoliul de la Dezvoltare. Fostul ministru al Muncii a anunțat, luni seară, că Guvernul va sesiza din nou Curtea Constituțională. ”Domnul președinte Klaus Iohannis în continuare nu face altceva decât să încalce atât legislația României, cât și deciziile CCR, motiv pentru care Guvernul a anunțat deja că în cursul zilei de mâine va sesiza din nou Curtea Constituțională”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Digi24.

De asemenea, fostul ministru a adăugat și că: ”Ne-am pus cărțile de identitate în dosarul pe care l-am trimis la Cotroceni, CV-uri și așa mai departe din care să rezulte că nu încălcăm nicio lege. Este clar că domnul președinte Klaus Iohannis insistă să calce în picioare o decizie a Curții Constituționale care prevede clar că prima oară poate să refuze pe indiferent ce motive dorește domnia sa, pe oportunitate, dar că a doua oară nu are voie să refuze decât pe motive de legalitate.

Olguța Vasilescu a precizat că Iohannis încalcă legea, după ce a fost respinsă pentru a doua oară

Legalitatea ar presupune ar presupune cele patru condiții pe care le-am amintit și, așa cum știe și Klaus Iohannis, îndeplinim foarte clar aceste condiții de legalitate.” Vă reamintim că, luni, liderul statului a refuzat și noile propuneri de miniștri, anume: Lia Olguța, pentru portofoliul Dezvoltării, și Mircea Drăghici, la Transporturi.

Olguța Vasilescu, după ce a fost respinsă pentru a doua oară de Iohannis: ”El încalcă legislația”
Fostul ministru al Muncii a anunțat, luni seară, că Guvernul va sesiza din nou Curtea Constituțională

”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente și reexaminate la Guvern”,a declarat șeful statului. Acesta a menționat și că motivele refuzului au fost invocate în scrisorile trimise de Viorica Dăncilă. .”Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au viozat alte propuneri”, a adăugat Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×