A venit vremea rea și a început sezonul de gripă și răceală. Ca să nu mai ajungi la farmacii și să te faci bine repede poți folosi unul dintre cele mai bune leacuri pentru răceală și gripă. Siropul din ridiche neagră cu miere de albine era folosit de bătrâni ca remediu și în urmă cu 100 de ani.
Vremea rea te-a pus la pat? Ai răcit sau ai gripă? Nu-ți face probleme! Există un remediu natural și de mare efect. Leacul găsit de străbunici funcționează de 100 de ani. Siropul de ridiche neagră şi miere este un remediu eficient împotriva răcelilor. Cu acest leac 100% naturist scapi de tuse, gripă sau răceală. Ridichea neagră cu miere acţionează că agent antimicrobian și întărește sistemul imunitar, asa că leacul poate fi cosumat și preventiv.
Cel mai bun leac naturist pentru gripă și răceală: siropul de ridiche neagră cu miere de albine
Combinaţia dintre ridiche neagră şi miere este remediul perfect. Acesta ajută la ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii, printre care se numără tusea, durerea în gât, dar şi răguşeala. Bătrânii foloseau acest leac și în urmă cu 100 de ani. Ridichea neagră conţine glucide, uleiuri esenţiale, enzime, microelemente, vitaminele B şi C, flavonoide sau izotiocianaţi. De asemenea această legumă este un puternic energizant, dar elimină și toxinele din organism.

Siropul de ridiche neagră cu miere de albine se prepară foarte ușor și pentru că este sută la sută natural poate fi consumat și de copii, dar și de adulți. Mai mult acesta nu doar că tratează, mai mult, consumarea lui înainte de a contacta o răceală sau o tuse, are și rol de prevenție.
Cum se prepară siropul de ridiche neagră cu miere de albine
Ca să faci sirop ai nevoie de o singură ridiche neagră, de aproximativ 300-400 de grame, şi de miere de bună calitate. Dacă nu ai miere, cel mic este alergic la miere sau este mai mic de 2 ani, poţi folosi zahăr. Eficienţa siropului este însă mai mare dacă se folosește mierea. Se spală bine ridichea, apoi se usucă. Poţi să tai partea inferioară astfel încât să stea dreaptă pe masă sau să o pui într-un pahar. Se taie partea superioară, ca un capac, şi se pune deoparte. Aceasta se va folosi mai târziu. Ridichea se scobeşte cu un cuţit în interior, lăsând pereţii cu grosimea de 2 cm.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Se pune două linguri de miere, astfel încât să se umple mai mult de jumătate din gaura din ridiche. Dacă ai ales varianta cu zahăr, pui patru linguri de zahăr. Se închide apoi ridichea cu partea superioară decupată mai devreme şi lasă să stea aşa peste noapte. Dimineaţa, în interiorul ridichii se va acumula un sirop dulce şi gustos, pe care chiar și cei mici îl vor adora. Modul de administrare este următorul: la copii – o linguriţă, de 4-5 ori pe zi, înainte de masă. La adulţi o lingură, de 4-5 ori pe zi, tot înainte de masă.