Epidemie de gripă în România! Virusurile gripale au suferit mutații periculoase. Avertisment de ultimă oră al medicilor

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 15:53
Epidemie de gripă în România! Virusurile gripale au suferit mutații periculoase. Avertisment de ultimă oră al medicilor GALERIE FOTO
România e lovită de epidemia de gripă. Virusurile gripale au suferit mutații periculoase

Este epidemie de gripă în România, iar vestea îngrijorătoare este că virusurile gripale au suferit mutații periculoase. Avertismentul de ultimă oră al medicilor este în special pentru persoanele care au probleme de sănătate.

„Din anii ’50, am învățat că virusurile gripale, pe măsură ce trec de la o persoană la alta, devin din ce în ce mai agresive și respectiv mortale. Acest lucru a dus la concluzia autorităților de sănătate din întrega lume să impună vaccinarea anual. În fiecare an, Organizația Mondială pune la dispoziția conducătorilor virusul care va circula în sezonul următor. Noi ne-am mai confruntat cu o problemă, cel al refuzului de vaccinare. Avem peste 150.000 de doze nefolosite, lucru care este practic de neconceput în contextul în care ele există, iar virusul gripal devine din ce în ce mai agresiv”, a declarat într-o intervenție televizată la Antena 3 directorul institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel.

Medicii avertizează cu privire la virusurile gripale
Medicii avertizează cu privire la virusurile gripale

Medicii avertizează că virusurile gripale au suferit mutații periculoase

Specialistul a vorbit și despre simptomele gripei. Primul simptom ar fi febra, 39-40 de grade, dureri musculare intense, persoana se simte ca și bătută. Un alt element esențial: globii oculari sunt în fundul capului”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Gripa continuă să facă ravagii în România. Bilanțul deceselor a ajuns la cinci, după ce un bărbat din județul Mureș și-a pierdut viața, el nefiind vaccinat antigripal. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, al cărui deces a fost înregistrat în data de 7 ianuarie 2019.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×